Työyhteisöön sujahtaminen Administerilla on helppoa

27.06.2022

Aapo_suhonen

Asiakkuuspäällikkö Aapo Suhonen: Osaava henkilöstö ja palveluiden laajuus on tärkeä kilpailuvaltti

47-vuotias Aapo Suhonen tuli Administerin palvelukseen kolme vuotta sitten asiakaspalvelukoordinaattorin tehtävään. Hän vastasi palvelukeskuksen toiminnasta. Palvelukeskuksessa hoidetaan asiakkaiden palautteita ja kysymyksiä, joista suuri osa liittyy taloushallinto-ohjelmisto eFinaan.

Aapo kertoo, että työyhteisöön sujahtaminen oli Administerilla helppoa ja sitä helpotti myös oma aktiivisuus. Isossa ja monella paikkakunnalla toimivassa talossa hän ei ole kaikkia teams-tuttuja tavannut kasvokkain, mutta firman yhteiset tilaisuudet, esimerkiksi isot kesäjuhlat, korjaavat tilannetta nyt kun koronarajoituksista on päästy.

Toukokuussa 2022 Aapo nimitettiin asiakkuuspäälliköksi samassa yhteydessä kun Administerin asiakkuuspäälliköiden määrää lisättiin ja rooleja kirkastettiin sekä vahvistettiin. Uudistuksen tavoitteena on entistäkin parempi asiakaskokemus, jota kukin asiakkuuspäällikkö rakentaa omilla vahvuusalueillaan, toisiaan täydentäen. Aapo itse kokee omaksi vahvuudekseen teknisen osaamiseen ja hyvän asiakaspalvelun, kirjanpidon taidoissa hän luottaa tiimikavereidensa timanttiseen osaamiseen.

Usean vuoden kokemuksella suoraan asiakasrajapinnassa työskennelleenä Aapo näkee Administerin kilpailuvalttina asiakkaille tarjottavien palveluiden laajuuden. Kilpailijoita taloushallintomarkkinoilla on, mutta vähän erilaisilla ja osin paljon suppeammilla palveluvalikoimilla. Aapo pitää hyvää ja osaavaa henkilöstöä tärkeänä ja merkittävänä kilpailuetuna. Se on myös Administerin tavoite työnantajana: työntekijäkokemukseen ja osaamisen kehittämiseen panostetaan merkittävästi, esimerkiksi tarjoamalla kirjanpitäjille ja palkanlaskijoille KLT- ja PHT-tutkintojen suorittamista firman piikkiin. Talossa on juuri käynnistymässä myös laaja ja kattava valmennusprosessi esihenkilötyön ja johtamisen kehittämiseksi, joilla odotetaan olevan iso vaikutus työhyvinvointiin ja yrityskulttuuriin.

Vapaa-ajalla sporttinen Aapo ulkoilee ja liikkuu sään mukaan: kuntosalia, uintia, pyöräilyä ja juoksua. Työmatkat kotoa Ruoholahteen sujuvat kätevästi pyöräillen kymmenessä minuutissa, sadesäällä metron kyydissä pääsee vielä nopeammin. Sijoittaminen, osakemarkkinoiden ja talouden seuraaminen kuuluvat myös Aapon kiinnostuksen kohteisiin, erityisesti nyt kun Administerkin on pörssiyhtiö ja hän itsekin yhtiön osakkeenomistaja. Aapo kiittelee toimistolle vielä tulevia, paperisena ilmestyviä talouslehtiä, esimerkiksi Kauppalehteä hän lukee aina Ruoholahden toimistolla käydessään.