Alanvaihtaja löysi paikkansa – Administerin kirjanpitäjä kertoo

05.10.2020

 

Salina Parkkonen työskentelee Administerin toimipisteessä Mäntsälässä 14 asiantuntijan tiimissä. Päivittäiseen työhön sisältyy kirjanpitoa, sähköisten asiakkuuksien ylläpitoa sekä läheistä yhteistyötä asiakkuuspäällikköjen ja palkanlaskijoiden kanssa. Asiakkuuksia Salinalla on tällä hetkellä 21, joten aika ei käy pitkäksi.

Tiimihenki pysyy poikkeusaikanakin

Salina aloitti Administerilla helmikuussa 2019 valmistuttuaan kirjanpitäjäksi, ja hän onkin yksi upeista alanvaihtajistamme:

”Alanvaihtajaa arvostetaan Administerilla siinä missä pitkään alan töitä tehneitäkin”, Salina kertoo.

Salina hyödyntää etätyöskentelyn mahdollisuutta lastensa menojen mukaan, mutta on tykästynyt toimistolla työskentelemiseen. Korona on tuonut omat koukeronsa työelämään, mutta Salinan mukaan Administer tuntuu ottavan poikkeustilanteen ja henkilöstön viihtymisen hyvin huomioon. Kukin työntekijä on voinut omasta valinnastaan riippuen viedä työvälineet kotiin tai työskennellä turvallisesti toimistolla.

”Meitä on huomioitu kivasti – yhteyksiä on jatkuvasti parannettu, esimiehet ovat meihin tiiviisti yhteydessä ja yleisiä ohjeistuksia lähetetään säännöllisesti”, Salina sanoo.

Tiimihenki on Salinan mielestä mainio. Mäntsälässä työskentelee asiantuntijoita parikymppisistä kuusikymppisiin, ja kaikki tulevat juttuun keskenään. Salinan mukaan myös etätyöskentelyn aikana tiimihenki on pysynyt hyvänä ja tiiviinä. Tiimi on esimerkiksi pitänyt yhteisiä kahvihetkiä kuulumisiaan vaihtaen.

Kehittyminen ja kehittäminen motivoivat

Tulevina vuosina Salina haluaa kehittää osaamistaan Administerilla esimerkiksi esimiestöissä. Kouluttautumiseen suhtaudutaan hänen mukaansa positiivisesti ja sitä tuetaan. Myös kehittymis- ja etenemismahdollisuudet ovat ilahduttaneet Salinaa:

”Mielestäni täällä otetaan hyvin huomioon ihmisen omat tavoitteet, mahdollisuudet ja kiinnostuksen kohteet”, Salina sanoo. Aiemmin urallaan ravintola-alalla esimiehenä työskennellyt Salina haaveilee tulevaisuudessa esimerkiksi hotelli- ja ravintola-alan ketjun talousjohtajan työstä.

”Mutta otetaan nyt ensin nämä käytännön talousasiat timanttisesti haltuun”, Salina hymyilee.

Salina kertoo arvostavansa Administerissa muun muassa organisaation selkeitä rooleja ja suuren yrityksen luotettavuutta, mutta myös sitä, että työntekijät ja heidän mielipiteensä otetaan huomioon. Työtä saa tehdä itsenäisesti, mutta apua saa aina pyytäessä yrityksen sisältä mitä erilaisimmilta asiantuntijoilta ympäri Suomen.

”Meillä on erilaisia taustoja ja sitä pidetään rikkautena: ei mennä vain johtoryhmän vainulla, vaan kuunnellaan myös kenttää” Salina tiivistää.