Palkkahallinnosta järjestelmäasiantuntijan tehtävään – Administerilla on mahdollista edetä nopeasti

06.04.2020

Rinan kiinnostus uusia järjestelmiä ja niiden kehittämistä kohtaan on vienyt häntä rivakasti eteenpäin urallaan. Motivoitunut ja innokas oppija onkin edennyt lyhyessä ajassa järjestelmäasiantuntijaksi.

Kiinnostava työ järjestelmien parissa

Inspiroiva työ ja selkeä oma tontti, joustavat työajat, osaava tiimi sekä mahdollisuus kehittää itseään ja edetä talon sisällä. Näin Administerin palkkahallinnon järjestelmäasiantuntija Rina kuvailee työnsä parhaita puolia.

Rina haki Administerille yrityksessä jo aiemmin aloittaneen ystävänsä kehotuksesta. Rinaa houkuttelivat hyvä porukka ja etenemismahdollisuudet, ja huhtikuussa 2019 hän aloitti Administerin palkkahallinnossa. Vain muutaman kuukauden kuluttua heinäkuussa 2019 hän siirtyi järjestelmäasiantuntijan tehtäviin.

Tällä hetkellä Rina vastaa kolmen palkanlaskentaohjelman sujuvasta käytöstä ja kaikista osaston koulutuksista. Hän myös auttaa palkkahallinnon työntekijöitä haasteissa ja ratkoo palkanlaskennan ongelmia. Lisäksi Rina tekee järjestelmäpuolen rutiinitehtäviä, tukee ja sijaistaa palkkahallintopäälliköitä ja on mukana palkkahallinnon kehitystyöryhmässä.

Rina kertoo, että erilaisten ohjelmistojen omaksuminen on aina sujunut häneltä helposti. ”Minussa on aina ollut datahanskan vikaa”, Rina nauraa. ”Olen aina ollut rohkea kokeilemaan uusia juttuja, etenkin ohjelmistoja”.

Luottamus on kaikki kaikessa

Rina pitää Administeria kannustavana ja tukevana työympäristönä. Hän on erityisen tyytyväinen esimiehiinsä, jotka luottavat asiantuntijoihin. ”Yksi ratkaisevimmista asioista on se, että esimiehet luottavat osaamiseemme ja kannustavat ottamaan haltuun myös uusia osa-alueita ja muokkaamaan omaa työnkuvaa kiinnostuksen mukaan”, Rina miettii.

Rina on huomannut, että niin hänelle kuin kollegoillekin annetaan sopivasti vapautta oman työn toteutuksessa. ”Olen näyttänyt mitä osaan ja saanut sen mukaisia haasteita. Ei ole myöskään sellaista niskaan huohotusta”, hän selventää.

Rina tekee vähintään kaksi kertaa viikossa etätöitä. Normaalin etätyöskentelyn lisäksi hän tekee toisinaan järjestelmätestauksia- ja päivityksiä silloin, kun muut eivät ole töissä – eli iltaisin tai viikonloppuisin. ”Silloin tuo etätyömahdollisuus on erityisen kiva, ettei tarvitse toimistolla olla”, Rina pohtii.

Tulevaisuus tuo mukanaan kasvua ja kehitystä

Rina kertoo, että Administerin johtotasolta ohjataan koko porukkaa jatkuvan kehittymisen suuntaan. Administer Groupinkin kasvu kertookin kehittymisen tarinaa. ”Viemme taloushallinnon alaa eteenpäin. Vaikka organisaatiomme on suuri, niin eri osa-alueet keskustelevat hyvin keskenään. Se on mielestäni elinehto kehittymiselle”, Rina summaa.

Tulevaisuudessa Rina haluaisi keskittyä yhä enemmän kehitystyöhön. ”Haluan tietenkin kehittää itseäni osaajana, mutta erityisesti haluan olla mukana kehitystyössä ja mahdollistaa muille helpon ja sujuvan palkanlaskentaprosessin. Kokonaiskuvan eteen työskentely ja uudistusten suunnittelu sekä toteutus kiinnostavat”, hän miettii.

Lue myös muut uratarinamme