Kirjanpitäjän töitä joustavasti Australiasta käsin

14.01.2020

administer-uratarina-emmi-huttunen

Kirjanpitäjä Emmi toteutti haaveensa ja lähti Working holiday -viisumilla Australiaan. Emmin iloksi hän sai jatkaa töitä Administerille joustavilla tuntimäärillä toiselta mantereelta. Lue, mitä Emmi kertoo etätyöskentelystään.

Ammatillista kehittymistä ja kokemuksia maailmalta

Emmi tuli osaksi Administer-tiimiä tradenomiopintoihin kuuluvan harjoittelun kautta. Harjoittelun jälkeen Emmi jäi Administerille kirjanpitäjän tehtäviin.

”Olin töissä aluksi Helsingin toimistolla, mutta syksyllä 2018 muutin Tampereelle. Asiakkaani olivat edelleen Helsingissä, joten silloin tuli reissattua Tampere-Helsinki -väliä.”

Keväällä 2019 Emmi suuntasi Tamperetta pidemmälle: hän lähti Australiaan Working holiday -viisumilla. Tavoitteena vuoden reissulla on nähdä maailmaa, oppia muista kulttuureista ja vahvistaa englannin kielen taitoa. Mahdollisuus etätyöhön oli Emmille iloinen uutinen.

”Sopimukseni Administerille oli päättymässä kyseisenä keväänä, mutta juttelin esimieheni kanssa ja kyselin, olisiko sopimusta mahdollista jatkaa siten, että tekisin töitä Australiasta. Sain heti vastauksen, että tämä voisi olla mahdollista. Kun asia vahvistui, aloimme suunnitella käytännön puolta.”

Joustavat tunnit Working holiday -hengessä

Emmi tekee tällä hetkellä töitä osa-aikaisesti tarpeen mukaan, mikä sopii loistavasti Working holiday -elämään. Ennen lähtöä työtehtäviä säädettiin etätyöhön sopiviksi. Emmillä on nyt muutamia omia asiakkaita, joiden lisäksi hän auttaa muissa tehtävissä joustavasti.

”Meillä ei ole sovittuna tarkkaa tuntimäärää. Hoidan omat asiakkaani ja sen lisäksi olen autellut tilanteen mukaan. Teen töitä, kun pystyn – välillä koko viikon ja sitten en lainkaan pariin viikkoon.”

Joustava järjestely mahdollistaa ammattitaidon kertymisen omalta alalta reissaamisen ohella, mistä Emmi on kiitollinen.

”Onhan se todella hienoa, että saan toteuttaa tällaisen haaveen. Pääsin ulkomaille ja saan samalla tehdä työtä, josta tykkään. Vastaava ei onnistuisi monessakaan työssä. Olen kiitollinen, että sain tämän mahdollisuuden. Työskentely Administerilla on aina ollut joustavaa, myös Suomessa ollessani.”

Myös uraansa aloittelevaan luotetaan

Administerilla joustavuuden lisäksi Emmi kiittää luottamusta, jota hän on saanut osakseen uraansa aloittelevana kirjanpitäjänä. Myös hyvät työkaverit ovat tärkeitä.

”On ollut mahtavaa saada omia asiakkaita ja vastuuta. Vaikka olen aloitteleva kirjanpitäjä, niin silti luotetaan, että hoidan työni. Saan tehdä töitä itsenäisesti, joten opin paljon. Samalla ympärillä on paljon ihmisiä, joilta voin huoletta kysellä neuvoja, myös nyt etänä. Kollegat ja esimies ovat aina olleet apuna.”