Päivi luottaa tiimiläisten ammattitaitoon ja kuuntelee asiakkaita herkällä korvalla

14.09.2022

Päivi_Korhonen

Syntyjään varkautelainen ja lähes koko ikänsä Varkaudessa asunut Päivi Korhonen toimii palkkahallinnon päällikkönä Administer-konsernin Varkauden toimistossa, joka toimii nimellä Tilikamut Oy. Varkauden aluetoimisto liittyi konserniin keväällä 2022 liiketoimintakaupan myötä, kun Administer osti Konjunktuuri Oy:n palkkapalvelut, ja ne liitettiin Administerin Tilikamuihin. Näin myös Päivistä tuli administeriläinen. Myöhemmin keväällä Administerin yrityskimppaan liittyi myös Pihtiputaalla ja Kinnulassa toimiva Sydän-Suomen Taloushallinta. Päivin vastuulle kuuluu Varkauden lisäksi palkanlaskenta Pihtiputaalla.

Varkaus on vahvaa teollisuusaluetta ja toimistolla lasketaan alueella toimivien isojen teollisuusyritysten ja pienempien alihankintayritysten palkkoja. Osaamista on myös palkkahallinnon kansainvälisestä työskentelystä ja verotuksesta.

Työnantajan tuki tärkeää osaamisen kehittämisessä

Päivi ehti tehdä pitkän uran saman työnantajan palveluksessa Konjunktuurissa, lähes 30 vuotta. Pienessä yrityksessä työskentely tarjosi Päivin mukaan hyvän ja tärkeän mahdollisuuden oman osaamisen monipuoliseen kehittämiseen.  Myös Administer panostaa työntekijöidensä osaamisen kehittämiseen: tarjolla on esimerkiksi palkanlaskijoille PHT-tutkinnon ja kirjanpitäjille KLT-tutkinnon suorittaminen.

Päivi on aikoinaan valmistunut merkonomilinjalta. Hän on vuosien varrella pitänyt huolta osaamisen kehittämisestä: meriittilistalla on taloushallinnon ammattitutkinto, kauppakamarin koulutuksia ja tuoreimpana työlainsäädännön koulutus. Päivin vastuut ovat kasvaneet vuosien varrella vähitellen ja mukaan on tullut esihenkilötyö.

Päivi on innostuneella ja odottavaisella mielellä sen suhteen, mitä Administerin laaja toimintaverkosto ja iso asiakaskunta tuo mukanaan Varkauden toimintaan. Varkauden alueella aloitti juuri uusi myyntipäällikkö Pasi Sorjonen, ja Päivi odottaa uteliaana myös yhteistyön tuloksia Pasin kanssa.

  • Olen aiemmin ollut mukana myös myynnissä ja rekrytoinneissa. Töitä olen aina tehnyt lähellä asiakasrajapintaa, myös taloushallintoa, palkkojen lisäksi. Täällä Varkaudessa meillä on pieni ja tiivis työyhteisö ja hyvä työilmapiiri, ja haluan pitää sen edelleen avoimena, luottamuksellisena ja turvallisena.

Eräs Päivin tiimiläinen kuvasi osuvasti tiimin hoitavan asiakkaita äidillisellä otteella.  Esihenkilönä Päivillä onkin erinomaiset organisointitaidot, kyky kuunnella tiimiläisiä ja asiakkaita sekä tuikitärkeät ongelmanratkaisutaidot.

  • Näen kuuntelun merkityksen ja taidon olla läsnä hyvin tärkeinä. Joku viisas on laskenut, että teemme töitämme 70 % tunteella ja 30 % substanssilla. Jos fiilis on hyvä ja työvälineet kunnossa, tulostakin syntyy enemmän. Siksi on tärkeää kuunnella ja kuulostella, reagoida tilanteisiin.

Vapaa-ajalla Päivi nauttii asioista, jotka kokee itselleen merkityksellisiksi: musiikista, kulttuurista, lukemisesta, joogasta ja ryhmäliikuntatunneista.