Mikä on holdingyhtiö

Holding-yhtiö eli hallintayhtiö on yritysmuoto, joka omistaa osakkeita toisista yrityksistä. Holding-yhtiön pääasiallinen tarkoitus on hallinnoida, omistaa ja valvoa muita yrityksiä, joita kutsutaan tytäryhtiöiksi. Näin ollen holding-yhtiö ei välttämättä harjoita omaa liiketoimintaa. 

Group of business people and lawyer discussing contract papers sitting at the table, view from above. Businessman is signing document after agreement done

Miksi perustaa holding yhtiö – edut ja hyödyt 

Holding-yhtiön perustaminen on strateginen päätös, joka avaa omistajille ja operatiiviselle liiketoiminnalle laajan valikoiman etuja. Keskeisimmät edut liittyvät konsernin sisäiseen varojen hallintaan ja tehokkaaseen verosuunnitteluun. 

Holding-yhtiö toimii tehokkaana työkaluna yritysryhmän hallinnassa, omistaen ja halliten useita tytäryhtiöitä, joista kukin erikoistuu tiettyyn liiketoiminta-alueeseen. Tämä mahdollistaa keskitetyn hallinnon ja resurssien tehokkaan käytön, tarjoten samalla joustavuutta yritysjärjestelyihin, kuten fuusioihin tai myynteihin. 

Yhtiö voi siirtää varallisuutta konsernin sisällä saavuttaen synergiaetuja tytäryhtiöiden välillä, samalla tarjoten omaisuuden suojaa ja mahdollisuuden hallita monipuolisia liiketoimintoja. Holding-yhtiö on erityisen tarpeellinen, kun yritys toimii monilla liiketoiminta-alueilla, tarjoten oikeudellista ja taloudellista joustavuutta monimutkaisen liiketoiminnan hallinnassa. 

Holdingyhtiön perustaminen

Holdingyhtiön perustaminen 

Holdingyhtiön perustaminen vaatii huolellista suunnittelua ja oikeudellista asiantuntemusta varmistaakseen, että holding-rakenteen perustaminen on linjassa yrityksen tavoitteiden kanssa. Perustamisvaiheessa määritellään holding-yhtiön rakenne, omistusosuudet ja hallintorakenteet. 

Holdingyhtiön perustaminen edellyttää, että yhtiömuodoksi valitaan osakeyhtiö. Holdingyhtiön perustaminen on suhteellisen helppoa, ja siihen tarvitaan vain osakeyhtiön perustamisasiakirjat. 

Holdingyhtiörakenteen luomisessa tulee olla tarkkana, että vältytään turhilta veroseuraamuksilta.  

 

Lue blogimme: Holdingyhtiöt somekohun keskellä
Yrityksen-lakipalvelut-pöytäkirjat

Mistä lähteä liikkeelle?

Holdingyhtiön perustaminen voi olla hyödyllinen vaihtoehto yrityksille, jotka haluavat hajauttaa liiketoiminnallista riskiä, hyödyntää verotuksellisia mahdollisuuksia, kerryttää omaisuutta tai helpottaa liiketoiminnan hallintaa. 

Administer tarjoaa kattavia lakipalveluita holdingyhtiön perustamiseen. Kokeneet lakimiehemme ja talousasiantuntijamme ovat erikoistuneet holdingyhtiöiden perustamiseen ja avustavat oikean yhtiömuodon valinnassa, verotusasioissa, perustamisasiakirjojen laatimisessa ja yhtiön rekisteröinnissä. 

Jos harkitset tai pohdit holdingyhtiön perustamista, ota rohkeasti yhteyttä. Autamme sinua selvittämään, onko holdingyhtiö oikea vaihtoehto juuri sinun yrityksellesi. 

 

Katso webinaarimme: Miksi perustaa holdingyhtiö?

Ota yhteyttä, niin keskustellaan lisää.

Rauli Viippola

Head of Legal and Compliance
+358 40 593 8952

Tuomas Asplund

Senior Legal Counsel
+358 50 353 1091

Kukka-Maaria Kairaluoma

Legal Associate (Auskultoimassa)
+358 40 588 4971

Juho Tuppurainen

Legal Associate
+358 50 917 1927