Administer Ajankohtaista Blogi Holdingyhtiöt somekohun keskellä 

Holdingyhtiöt somekohun keskellä 

Holdingyhtiöt somekohun keskellä 

Finnwatchin elokuussa 2023 julkaisema raportti ”Somevaikuttajat minimoivat osinkoveroja holdingyhtiöjärjestelyillä” on tuonut somekansan tietoisuuteen väitteitä holdingyhtiöiden verotuksellisesta hyödyntämisestä. Erityisesti sosiaalisen median vaikuttajat ovat perustaneet holdingyhtiöitä minimoidakseen osinkoveronsa. 

Raportin mukaan vaikuttajat hyödyntävät holdingyhtiöitä monin tavoin. Näihin kuuluvat liiketoiminnallisen riskin hajautus, liiketoiminnan hallinnan helpottaminen sekä verosuunnittelu eri maiden verokohteiden avulla. 

Vaikka holdingyhtiöjärjestelyt ovat itsessään laillisia, raportin mukaan ne voivat väärin käytettynä johtaa myös veronkiertoon. Erityisesti nuoret vaikuttajat, joilla ei ole merkittävää liiketoimintariskiä, ovat joutuneet epäilyksen kohteeksi. 

Somevaikuttajat ottavat kantaa 

Vaikka holdingyhtiöjärjestelyt voivat olla laillisia, niiden verotukselliset vaikutukset voivat olla vaikeasti arvioitavissa, mikä luo epäselvyyttä vaikuttajien holdingyhtiöjärjestelyihin liittyen. Somekohu on tuonut esiin sosiaalisen median vaikuttajien verotukselliset edut ja herättänyt keskustelua holdingyhtiöjärjestelyjen vastuullisuudesta. Nämä epäselvät käytännöt ovat saaneet viranomaiset tutkimaan vaikuttajien verotusta ja holdingyhtiöiden mahdollista roolia veronkierron välineenä. 

Somekohu on saanut vaikuttajat vastaamaan kritiikkiin. Esimerkiksi Natalia Salmela on kertonut käyttävänsä holdingyhtiötä liiketoimintansa hallinnointiin ja korostanut veronsa maksamista Suomessa. 

Holdingyhtiön maineen puhdistaminen 

Holding yhtiöt ovat saaneet kohussa veroparatiisin maineen, mutta on kuitenkin tärkeää erottaa faktat fiktiosta – holdingyhtiöt eivät ole laittomia tai edes eettisesti miltään osin kyseenalaisia. 

”Holdingyhtiön perustaminen voi olla älykäs päätös monille yrityksille. Se tarjoaa mahdollisuuden hajauttaa liiketoiminnallista riskiä ja kerryttää omaisuutta liiketoimintariskin ulottumattomiin. Tämä strategia auttaa esimerkiksi operatiivista yritystä selviytymään mahdollisista huonoista ajoista ja luo joustavuutta liiketoiminnan kehittämisessä sekä mahdollistaa verotuksen optimointia”, toteaa Lakiasiainjohtaja Rauli Viippola. 

Yksi holdingyhtiön keskeisistä eduista on liiketoiminnan hallinnan helpottaminen. Konsernin sisäinen kirjanpito ja raportointi voivat sujua mutkattomammin holdingyhtiön avulla, mikä tekee kokonaisuuden hallinnasta tehokkaampaa. 

Verotuksellisesti holdingyhtiö voi tarjota lukuisia etuja, kuten mahdollisuuden verosuunnitteluun ja verotuksen optimointiin sekä yritykselle että yrittäjälle. Holdingyhtiön kautta voidaan esimerkiksi hyödyntää eri maiden verokohteita, mikä voi johtaa merkittäviin säästöihin. 

Kaiken kaikkiaan holdingyhtiöiden ympärillä vellova somekohu korostaa tarvetta ymmärtää näiden yhtiöiden monipuolisia käyttötarkoituksia ja etuja. Verotukselliset edut ja riskien hajauttaminen voivat tehdä holdingyhtiöstä älykkään valinnan monille yrityksille. 

 

Holding-yhtiön etuihin kuuluvat verosuunnittelumahdollisuudet ja varojen tehokas hallinta konsernissa. Haluatko lisätietoa tai keskustella holding-ratkaisusta yrityksellesi? Ota yhteyttä, niin autamme mielellämme!