Administer Ajankohtaista Asiakastarinat Ski Sport Finland – Administer tuo selkeyttä lajiyhdistyksen vaihtelevaan arkeen

Ski Sport Finland – Administer tuo selkeyttä lajiyhdistyksen vaihtelevaan arkeen

Ski Sport Finland  –  Administer tuo selkeyttä lajiyhdistyksen vaihtelevaan arkeen

Alppi- ja freestyle-hiihdon lajiyhdistys Ski Sport Finland on käyttänyt Administerin palveluja vauhdikkaan taloushallintonsa pyörittämiseen jo vuodesta 2014. Yhteistyö oli kaiketi tähtiin kirjoitettu, sillä Administer on ollut alppihiihdon tukijana melkein yhtä kauan kuin Ski Sportkin.

Ski Sport Finland (SSF) vastaa jäsenseurojensa kanssa Suomessa alppi- ja freestyle-hiihdon lajien kehittämisestä, tapahtumista ja menestyksestä. Ski Sport ulkoisti aikoinaan taloushallintonsa, sillä monesta eri jäsenseurasta koostuvan yhdistyksen taloushallinto on haastavaa ja monipuolista eivätkä omat resurssit enää riittäneet sen pyörittämiseen. Administerin palveluja Ski Sport päätyi käyttämään vuonna 2014 kilpailutuksen kautta.

Ski Sport saa sekä toimivat palvelut että asiantuntijoiden apua

Lajiyhdistyksen rahansiirrot ja käyttö ovat hyvin poikkeuksellisia esimerkiksi yrityksiin verrattuna. Ulkoistaminen on ollut pienelle, 30 hengen organisaatiolle järkevä ratkaisu – keväällä 2019 Ski Sport kohdisti resurssinsa ydintoimintoihinsa nojaten taloushallinnossa entistä enemmän Administerin apuun. Ski Sportilla on käytössään Administerin palveluista sähköinen taloushallinto ja palkanlaskenta sekä ostoreskontra.

”Administerilla taloushallinnon ulkoistus ei tarkoita vain pelkkää softan käyttöä, vaan saamme myös tukea Administerin asiantuntijoilta. Tuo apu on ollut korvaamatonta esimerkiksi tilinpäätöstä laadittaessa”, Ski Sport Finlandin toimitusjohtaja Iiro Kaukoniemi kertoo.

Administer tuo selkeyttä lajiyhdistyksen vaihtelevaan arkeen

Vaikka Ski Sport Finland on järjestö, se hallinnoi yrityksenomaisesti suuria maailmancupin tapahtumia. Järjestön tavallisesta poikkeavat tarpeet asettavatkin erityisiä vaatimuksia yhteistyökumppanille. SSF:n paljon matkustavat ja erilaisia tilanteita kohtaavat työntekijät ovat riippuvaisia reaaliaikaisesta taloushallinnosta, jotta arjen pyörät pysyvät pyörimässä.

”Administer on joustava. Kululaskuja voidaan tehdä jopa puhelimitse, kun ollaan reissun päällä”, Kaukoniemi sanoo. Parasta Administerin palvelussa on Kaukoniemen mukaan monipuolisuus ja helppokäyttöisyys. Palveluun voi esimerkiksi lisätä suuren joukon käyttäjiä, joista jokainen hoitaa oman osuutensa fyysisestä olinpaikasta riippumatta.

Sähköinen taloushallinto on sujuvoittanut kuittien, kulujen ja laskujen käsittelyä ja mahdollistanut pienelle organisaatiolle suurienkin operaatioiden pyörittämisen. Administerin sähköiset palvelut ovat käytettävissä missä ja milloin tahansa, ja eFinan mobiilikäyttömahdollisuus on Ski Sportille suuri plussa. Myös raporttien rakentamisen helppous kerää kiitosta.

Yhteistyötä tehdään rakkaudesta lajiin

Administer on oppinut elämään mukana Ski Sportin liikkuvan ja vaihtelevan työn erityistarpeissa. Administerin palvelun käyttö on tehty mahdollisimman helpoksi, ja Ski Sportilla on myös Administerin asiantuntija käytössään kiinteällä kuukausiveloituksella.

”Yhteistyö Administerin kanssa on sujuvaa, koska saamme aina tarvittaessa tukea kaikissa kysymyksissä. Meillä on oma nimetty kirjanpitäjä, joka huolehtii kirjanpitomme oikeellisuudesta ja tukee meitä palvelun käytössä.”

Pitkäaikaisia kumppaneita yhdistää alppihiihtorakkauden lisäksi myös markkinointi – Administer näkyy Ski Sportin viestinnässä, tapahtumissa ja kilpailuasuissa. Ski Sportin ja Administerin yhteistyö on kasvanut vuosien varrella, ja seuraavaksi mietinnässä ovat markkinointiyhteistyön tiivistämisen lisäksi talousjohdon palvelut.

Taloushallinnon ulkoistaminen on joustava palvelu, joka mukautuu organisaatiosi tarpeiden mukaisesti. Ota yhteyttä ja löydetään sinulle paras palvelukokonaisuus!

 

Tutustu Administerin palveluihin >

Katso myös muut asiakastarinamme >