Administer Ajankohtaista Asiakastarinat Clear Sky Oy – Miten maailman ympäri purjehtiminen ja sähköinen taloushallinto liittyvät toisiinsa?

Clear Sky Oy – Miten maailman ympäri purjehtiminen ja sähköinen taloushallinto liittyvät toisiinsa?

Clear Sky Oy  –  Miten maailman ympäri purjehtiminen ja sähköinen taloushallinto liittyvät toisiinsa?

Tuomo ja Riikka Meretniemi pakkasivat viisihenkisen perheensä purjeveneeseen vuonna 2016 ja ovat siitä asti seilanneet ympäri maailman meriä. Administer toimii yhtenä purjehdusmatkan partnereista. Lue asiakastarinasta, miten sähköinen taloushallinto on mukana mahdollistamassa suurta seikkailua.

Tuomo Meretniemen Clear Sky Oy tarjoaa liikkeenjohdon konsultointipalveluja. Reilut 4 vuotta yrityksen pääkonttorina ja Meretniemien perheen kotina on toiminut s/y Panacea -niminen purjevene. Administerin sähköisen taloushallinnon avulla yrityksen laskutus ja kirjanpito onnistuvat mitä eksoottisimmistakin sijainneista käsin.

Teini-iän unelma kävi toteen

Jokunen vuosi sitten Tuomo Meretniemi alkoi Riikka-vaimonsa kanssa pohtia, josko työasioita voisi hoitaa kylmän ja märän Suomen sijaan jostain muualta käsin – vaikka keskeltä valtamerta. Jo parisen kymmentä vuotta yhdessä purjehtineet Meretniemet olivat haaveilleet pitkästä purjehdusmatkasta jo kauan. Loppujen lopuksi perhe lähti toteuttamaan Tuomon teini-iän unelmaa maailman ympäri purjehtimisesta.

Perhe aloitti matkansa Turkista kesällä 2016. Viiden kuukauden Välimeren kiertelyn jälkeen Meretniemet purjehtivat Kanariansaarille ja lähtivät sieltä ensimmäiselle valtameren ylitykselleen. Matka Barbadokselle taittui 14 päivässä. Neljän matkavuoden aikana s/y Panacea on vienyt perheen lukuisille trooppisille saarille Karibialla, Ranskan Polynesiassa ja Amerikan Samoalla. Meretniemillä on takanaan myös Tyynen valtameren ylitys, ja tällä hetkellä he odottelevat koronapandemian tyyntymistä Uudessa-Seelannissa.

Suuren seikkailun lisäksi Meretniemien purjehdus on koulutuskokeilu. Matkan aikana vanhemmat pitävät lapsilleen Aarrelle, Kertulle ja Martalle laivakoulua. Suomalaisesta peruskoulusta tuttujen oppikirjojen lisäksi lapset opiskelevat maantietoa, biologiaa ja historiaa käytännönläheisesti mitä erilaisemmissa kohteissa ympäri maailmaa.

Yrityksen tilipäätöksenkin voi tehdä paratiisisaarelta käsin

Samalla kun Meretniemet navigoivat ympäri maailman, pyörittää Tuomo omaa liikejohdon konsultointiin keskittyvää yritystään, Clear Sky Oy:ta. Niin kauan kuin internet-yhteys toimii, voi yrityksen talousasiat hoitaa eFinan kautta missä tahansa.

Esimerkiksi toisen purjehdusvuoden jälkeen Tuomo viimeisteli yrityksen tilinpäätöksen Etelä-Amerikassa, Equadorin rannikolla. ”Meillä on ollut koko matkamme ajan käytössä Administerin eFina-työkalu, jonka kautta taloushallinnon hoitaminen on onnistunut mainiosti, kun vain nettiyhteys on löytynyt. Olemme kirjoittaneet matkastamme kaksi Clear Sky:n kautta julkaistua kirjaa, joiden julkaisutoimintaan liittyvän taloushallinnon olemme myös hoitaneet eFinan kautta. Yhteyshenkilömme Administerilla on auttanut aina ja olemme todella tyytyväisiä Administerin asiakkaita”, Tuomo Meretniemi kertoo. Matka kotina ja Maailman laidalla -kirjat löytää verkkokaupasta: www.holvi.com/shop/sailforgood.

 

Tutustu Administerin palveluihin >

Katso myös muut asiakastarinamme >