Administer Ajankohtaista Asiakastarinat Administerin asiantuntijatiimi Authors’ Distilleryn kasvun tukena

Administerin asiantuntijatiimi Authors’ Distilleryn kasvun tukena

Administerin asiantuntijatiimi Authors’ Distilleryn kasvun tukena

Administerin asiantuntijatiimi Authors’ Distilleryn kasvun tukena

Kirjailijoiden perustama tislaamo Authors’ Distillery yhdistää laatukirjallisuuden ja laatualkoholin. Idea tislaamon perustamisesta syntyi siitä oivalluksesta, kuinka laadukkaan alkoholijuoman valmistusprosessissa on useita yhtymäkohtia kirjallisuuteen ja yleisesti hyvien tarinoiden tuottamiseen. Itse alkoholin valmistamiseen liittyy oma monipuolinen byrokratiansa, joka tislaamon asiantuntijoiden ja yhteistyökumppaneiden on tunnettava. Taloushallinnon osalta Authors’ Distilleryn kumppanina toimii Administer.

Mäntsälän keskustan Meijerinpuiston vanha sikala sai uuden elämän, kun Authors’ Distilleryn tislaamo aloitti toimintansa sen seinien sisällä vuonna 2020.

– Tuotamme laadukasta alkoholia ja puhuttelevia tarinoita sopivassa suhteessa, kuvailee hallituksen puheenjohtaja Lippo Luukkonen.

Laadukkaan juoman pitää sekä maistua että tuoksua hyvältä. Se vaatii paljon pitkäjänteistä ja tarkkaa työtä.

– Makuelementtejä pitää etsiä joskus viikkojakin, että ne saa kohdalleen. Nämä eivät ole siis mitään nopeasti tehtäviä asioita, painottaa tislaamomestari Ari Kaura.

”Tarvitsemme laajaa osaamista”

Alkoholin valmistamiseen liittyy Suomessa paljon byrokratiaa. Sopivaa taloushallinnon palveluiden tarjoajaa etsittäessä Authors’ Distillerylle olikin erittäin tärkeää se, että tulevalta yhteistyökumppanilta löytyisi varmasti riittävän laaja osaaminen liittyen alkoholin valmistamiseen ja myymiseen.

– Tarvitsemme laajaa osaamista ja laajan asiantuntijatiimin erilaisiin erityiskysymyksiin, joita tähän toimialaan liittyy, Luukkonen sanoo.

Kokonaisuutena Administerin tarjoamaan palvelukokonaisuuteen kuuluvat kattavat sähköisen taloushallinnon palvelut, joiden avulla saadaan reaaliaikainen näkyvyys yrityksen talouteen.

– Meillä on tietysti ajatus myös siitä, että kirjailijoiden ja kirjojen mukana tislaamo voisi myös kansainvälistyä. Tätäkin ajatellen Administer on meille mielestäni luonteva ja erinomainen kumppani, Luukkonen toteaa.

Luotettava yhteistyökumppani vapauttaa aikaa valmistukseen

Koska myös itse tislausprosessi on paljon aikaa ja osaamista vaativa, ei tislaamomestari Kaura voi käyttää liikaa omaa aikaansa esimerkiksi osto- ja myyntilaskujen käsittelyyn tai muuhun taloushallintoon.

– Tehtäväni on tislata alkoholijuomaa ja se on prosessina aika vaativa. Tarvitsen työssäni aikaa, koska reseptiikka ja muu valmistusprosessi sitä vaatii. On tärkeää, että pääsen keskittymään siihen. Sen takia me tarvitsemme luotettavan yhteistyökumppanin, Kaura painottaa.

– Gin on ensimmäinen tuotteemme, ja jatkossa tulemme tekemään monia eri juomia. Mikä on seuraava juomamme? Noh, sen verran voimme paljastaa, että se on meillä täällä tuotekehityspöydällä jo pitkällä, Luukkonen hymyilee.

 

Katso myös muut asiakastarinamme >

Tutustu Administerin palveluihin >