Administer Ajankohtaista Blogi HR-palvelut, jotka auttavat pitämään työntekijäsi tyytyväisinä

HR-palvelut, jotka auttavat pitämään työntekijäsi tyytyväisinä

HR-palvelut, jotka auttavat pitämään työntekijäsi tyytyväisinä

Työnantajavelvoitteista huolehtiminen on enemmän kuin hallinnollinen tehtävä. Se on investointi työyhteisön hyvinvointiin ja menestykseen. Kun työnantaja hoitaa velvoitteensa huolellisesti, työntekijät kokevat arvostusta ja turvallisuutta. Tämä luo luottamusta työnantaja-työntekijä-suhteeseen, joka on menestyksekkään yhteistyön perusta.

 

Mistä lähteä liikkeelle?

1. Päivittäiset henkilöstöhallinnon tehtävät

Henkilöstöhallinto eli HR on usein haastava osa monissa pienissä ja keskisuurissa yrityksissä. Tyypillisesti HR-tehtävät ovat hajautuneet eri työntekijöille, eikä niitä ole määritelty selkeästi kenenkään vastuulle. Tämä saattaa johtaa tilanteeseen, jossa HR-toiminnot ovat ajautuneet hoidettavaksi ilman selkeää omistajuutta.

Päivittäiset tehtävät liittyvät monipuolisesti yrityksen toimintaan ja kattavat koko työsuhteen elinkaaren, mikä voi vaikuttaa sekä positiivisesti että negatiivisesti työilmapiiriin ja yrityskulttuuriin.

👉 Työntekijöiden hyvinvointi

 

2. Huolehdi lakisääteiset asiakirjat kuntoon

Yrityksen koosta ja toimialasta riippuu, mitä lakisääteisiä asiakirjoja ja suunnitelmia tarvitaan. Kun henkilöstömäärä kasvaa, lisääntyvät myös juridiset velvollisuudet. Eikä lakisääteisyys ole suinkaan ainoa syy laittaa asiakirjat kuntoon – huolella laaditut suunnitelmat ja prosessit tukevat myös liiketoiminnan tavoitteiden toteutumista.

Mikäli työllistät yli 20 henkilöä, esimerkiksi seuraavien dokumenttien tulee olla kunnossa:

  • Työsopimukset  (Työsopimuslaki 3 §),
  • Työterveyshuoltosopimukset (Työterveyshuoltolaki 11 §)
  • Henkilöstösuunnitelma (laki yhteistoiminnasta yrityksissä 16.1§) ja Koulutussuunnitelma (Yhteistoimintalaki 16.4 §)

Katso muut tarvittavat dokumentit täältä

👉Työntekijöiden luottamus

 

3. Johtamisen ja tiimin kehittäminen

Menestyksekäs työympäristö perustuu olennaisesti yhteistyöhön ja vahvaan joukkuehenkeen. Siinä missä yksilösuoritukset voivat olla vaikuttavia, organisaation pitkän aikavälin menestys rakentuu ennen kaikkea vahvalle tiimityölle.

Hyvä johtaminen on puolestaan avainasemassa organisaation menestyksen ohjaamisessa kohti entistä parempia tuloksia. Se ei ainoastaan aseta selkeitä tavoitteita, vaan myös innostaa ja tukee tiimiä niiden saavuttamisessa. Laadukas johtaminen luo kannustavan ympäristön, jossa työntekijät voivat kasvaa ja kehittyä, mikä puolestaan edistää organisaation pitkän aikavälin menestystä.

👉Työntekijöiden sitoutuminen

 

Työntekijät, jotka tietävät että heidän hyvinvointiinsa panostetaan ovat innostuneempia ja motivoituneita. He syventävät sitoutumistaan työhönsä, mikä näkyy suoraan työilmapiirissä ja lopputuloksissa. Tyytyväiset työntekijät eivät ole pelkästään tehokkaampia, vaan välittävät positiivista energiaa myös esimerkiksi asiakaspalvelutilanteissa – tämä on voittoisa kierre menestyksen tiellä!

 

Kaipaatko lisätietoa?  Vastaan mielelläni kaikkiin henkilöstöhallintoa koskeviin kysymyksiisi!