Vastuuta ja vapautta juuri sopivassa paketissa

22.11.2018

Controllerina työskentelevä Ulla nauttii työssään haasteiden ratkomisesta, henkilökohtaisesta kehittymisestä ja vapaudesta. Työpäiviin iloa tuovat myös työkaverit ja tiimi, joka varmistaa, ettei kukaan jää yksin. Lue, mitä Ulla kertoi työstään Administerilla.

Kehittyminen ja ongelmanratkaisu motivoivat

”Olen koulutukseltani kauppatieteiden maisteri, joka ei tiennyt taloushallinnosta paljoa. Opintojen ja harjoittelun jälkeen urani alkoi harjoittelijana eräässä tilitoimistossa vuonna 2010. Halusin kuitenkin kovasti töihin valtakunnalliseen, suuria asiakkuuksia hoitavaan yritykseen – ja toiveeni toteutui Administerilla.

Aiemmassa tehtävässäni kirjanpitäjänä hoidin asiakkuuksia laaja-alaisesti: olin mukana ratkaisemassa kehityshaasteita, pidin yllä raportointia asiakkaan varojen käytöstä ja vastasin asiakkaiden kysymyksiin. Nyt työskentelen controllerina: osalle asiakkaista toimin financial controllerina, ja kouluttaudun samalla kohti business controllerin hommia.

Toimin CFO-palveluiden tiimissä ja perehdyn enenevissä määrin sisäiseen laskentaan, raportoinnin kehittämiseen, taloushallinnon prosessien kartoituksiin ja ulkoisen laskennan erikoiskysymyksiin. Monipuolinen ongelmanratkaisu ja palvelumuotoilun mahdollisuudet ovat minulle tärkeitä motivaattoreita työssäni.”

Jokaisen ääntä kuunnellaan

”Työssäni arvostan erityisesti monipuolisuutta ja koulutusmahdollisuuksia. Viime aikoina tähän on panostettu Administerilla erityisen paljon ja meillä saa hyvin helposti huipputason tietoa tukemaan ja täydentämään omaa asiantuntijuutta. Teemme talon sisällä paljon yhteistyötä ja opimme näin paljon myös toisiltamme.

Administerilla on matala hierarkia, jokaisella on ääni ja sitä kuunnellaan. Työ vaatii itsenäistä otetta, joten itseohjautuvuutta täytyy olla, mutta samalla kun saa vastuuta saa myös vapautta. Luottamus toimii kaikkiin suuntiin. Tärkeitä ovat tietenkin myös työkaverit. Täällä todella hitsautuu tiimiksi, eikä kukaan jää yksin.”

Työtä kehityksen kärjessä

”Meillä työskennellessä saa olla kehityksen ja digitalisaation kärjessä. Uutta oppii jatkuvasti ja tietoa kertyy monenlaisista asiakkuuksista. Itse haluaisin esimerkiksi tulevaisuudessa laajentaa yhä osaamistani muun muassa palvelumuotoilun alueella.

Kirjanpitäjän työn brändi on tällä hetkellä hieman kehno, joten alalle ei hakeudu niin paljon ihmisiä. Tämä on harmi, sillä esimerkiksi Administerilla kirjanpitäjänä saa suuret saappaat: paljon haasteita ja mahdollisuuksia vaihteluun. Itsekin yllätyin siitä, miten hauskoja hommia olen Administerilla päässyt tekemään. Täällä on myös joustavuutta, jota ei läheskään kaikkialla ole. Ja tietenkin suuria onnistumisen tunteita – kun asiakas onnistuu, me onnistumme.”