Ansvar och frihet i ett lämpligt paket

28.11.2019

Ulla arbetar som controller. Hon njuter i sitt arbete av problemlösning, personlig utveckling och frihet. Glädje i arbetsdagarna får hon också av arbetskamraterna och av teamet som säkerställer att ingen blir ensam. Läs vad Ulla berättar om sitt arbete på Administer.

Utveckling och problemlösning motiverar

”Till utbildningen är jag en ekonomie magister som inte visste mycket om ekonomiadministration. Efter studierna och praktiken började jag som praktikant i en revisionsbyrå år 2010. Jag ville ändå helst arbeta i ett riksomfattande företag som hade stora kundkonton – och det erbjöd Administer.

I mitt tidigare arbete som bokförare skötte jag kundrelationer av många olika slag: jag var med om utvecklingsarbete, uppdaterade rapporteringen om kundens finanser och besvarade kundernas frågor. Nu arbetar jag som controller. För en del kunder är jag Financial Controller, samtidigt som jag utbildar mig för att också kunna jobba som Business Controller.

Jag arbetar i teamet för CFO-Services. Just nu fokuserar jag i allt högre grad på intern redovisning, utveckling av rapporteringen, kartläggning av processer inom ekonomiadministration och specialfrågor inom extern redovisning. Mångsidig problemlösning och möjligheterna inom servicedesign är viktiga motiverande element i mitt arbete.”

Alla blir hörda

”I mitt arbete sätter jag värde särskilt på mångsidighet och på utbildningsmöjligheter. Administer har gjort särskilt stora satsningar i de här sektorerna under den senaste tiden, och hos oss är det lätt att stödja och komplettera sin egen expertis genom att skaffa information på toppnivå. Vi har mycket internt samarbete i företaget, vilket betyder att vi också lär oss mycket av varandra.

Administer har en låg hierarki, alla har en röst och alla blir hörda. Arbetet kräver ett självständigt grepp, och därför måste man ha förmåga att jobba självdrivet, men samtidigt som man får ansvar får man också frihet. Förtroendet fungerar i alla riktningar. Arbetskamraterna är naturligtvis viktiga. Här blir gruppen verkligen sammansvetsad till ett team, och ingen blir ensam.”

Arbete i spetsen av utvecklingen

”De som jobbar hos oss står i spetsen av utvecklingen och digitaliseringen. Man får lära sig nya saker hela tiden och skaffa erfarenhet av kundrelationer många olika slag. Själv skulle jag i framtiden gärna lära mig mer bland annat om servicedesign.

Bokförarens arbete har en lite dålig image just nu och därför är det inte så många som söker sig till branschen. Det är synd eftersom den som jobbar som bokförare på Administer får stora stövlar att fylla: många utmaningar och möjligheter till omväxling. Jag blev överraskad också själv av hur roliga uppgifter jag fått jobba med på Administer. Här finns också sådan flexibilitet som inte finns på många ställen. Och förstås får vi också uppleva stora känslor av att lyckas – när kunden lyckas, lyckas också vi.”