Administer Ajankohtaista Uutinen Yrityksen edunsaajien tiedot kaupparekisteriin 1.7.2020 mennessä

Yrityksen edunsaajien tiedot kaupparekisteriin 1.7.2020 mennessä

Yrityksen edunsaajien tiedot kaupparekisteriin 1.7.2020 mennessä

Edunsaajatiedot kaupparekisteriin 2020

Yrityksen edunsaajien tiedot kaupparekisteriin 1.7.2020 mennessä

Kaikkien osakeyhtiöiden ja osuuskuntien täytyy ilmoittaa edunsaajien, eli omistajien tiedot kaupparekisteriin 1.7.2020 mennessä. Tosiasiallinen edunsaaja on henkilö, joka esimerkiksi omistaa yli 25 prosenttia yrityksen osakkeista suoraan tai välillisesti toisen yrityksen kautta. Ilmoitus täytyy tehdä myös, kun yrityksellä ei ole edunsaajia tai he eivät ole yrityksen tiedossa. Ilmoittamisvelvollisuus perustuu rahanpesulakiin ja EU-direktiiviin.

Kaupparekisteriin tulee ilmoittaa seuraavat tiedot:

  • yrityksen edunsaajat
  • tieto siitä, ettei edunsaajia ole
  • muutokset edunsaajatietoihin
  • oman edunsaajaroolisi päättyminen

Administer hoitaa tarvittaessa ilmoituksen tekemisen puolestasi. Palvelun hinta on 150e (alv 0%) ja se kattaa tietojen keräämisen ja ilmoituksen tekemisen kaupparekisteriin. Laita meille pyyntö yhteydenottopyyntölomakkeen kautta ja viestikenttään teksti Edunsaajatiedot, niin me olemme sinuun yhteydessä.

Voit lukea lisätietoja alla olevan linkin kautta tai kysyä meiltä!

Uusi velvoite yrityksille: omistajien (edunsaajien) tiedot kaupparekisteriin 1.7.2020 mennessä

Huom! Jos ilmoitusvelvollinen yritys ei ilmoita tosiasiallisia edunsaajia määräpäivään mennessä tai jos ilmoitetut tiedot ovat vääriä, lain mukaan vastuuhenkilö voidaan tuomita ilmoittamatta jättämisestä sakkoon tai väärän tai virheellisen tiedon ilmoittamisesta sakkoon tai vankeuteen. Jos yhtiön edunsaajia koskevaa ilmoitusta ei ole tehty määräpäivään 1.7.2020 mennessä, tekee PRH negatiivisen merkinnän yhtiön rekisteritietoihin. PRH lähettää kuitenkin yritykselle kirjeen puutteesta ennen merkinnän tekemistä. Ilmoitusvelvollisuuden laiminlyönnin seurauksena esimerkiksi pankit tai muut luottolaitokset sekä asianajotoimistot voivat kieltäytyä luomasta asiakassuhdetta tai katkaista asiakassuhteen. Em. tahoilla on rahanpesulainsäädännön nojalla ankara velvollisuus tunnistaa asiakkaansa ja tarkistaa edunsaajat.