Administer Ajankohtaista Uutinen Verottaja myöntää kuukauden lisäaikaa veroilmoitusten jättämiselle

Verottaja myöntää kuukauden lisäaikaa veroilmoitusten jättämiselle

Verottaja myöntää kuukauden lisäaikaa veroilmoitusten jättämiselle

Verottaja myöntää kuukauden lisäaikaa veroilmoitusten jättämiselle

Verohallinto on 9.4.2020 tehnyt päätöksen myöntää yhteisöille kuukauden lisäajan veroilmoitusten antamiseen koronatilanteen takia. Lisäaikaa ei tarvitse erikseen hakea, eikä lisäajalta luonnollisesti myöskään määrätä myöhästymismaksua. Mikäli tilikausi olisi päättynyt joulukuussa veroilmoitus olisi normaalisti annettava viimeistään 30.4.2020, mutta ilmoituksen voi nyt poikkeuksellisesti antaa viimeistään 31.5.2020. Koska päivä on sunnuntai, voi veroilmoituksen antaa vielä maanantaina 1.6.2020. Vastaavasti tammikuussa päättyvän kauden ilmoitus siirtyy kesäkuulle ja helmikuussa päättyvän heinäkuulle.

Keitä koskee?

Verohallinnon päätös koskee yhteisöjä ja yhteisetuuksia (esim. osakeyhtiöt), joiden tilikausi on päättynyt joulukuun 2019 ja helmikuun 2020 välisenä aikana. Nämä asiakkaat voivat nyt antaa veroilmoituksen viiden kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä, kun normaalisti ilmoitus on annettava neljän kuukauden kuluessa. Uusi veroilmoituksen määräpäivä tulee näkyviin OmaVeroon huhtikuun aikana.

Lisäajasta huolimatta Verohallinto toivoo, että yhteisöt antaisivat veroilmoituksensa normaalissa määräajassa, jos se on mahdollista.

Lisätietoja