Administer Ajankohtaista Uutinen Tiesitkö? Talousjohtajan voi vuokrata

Tiesitkö? Talousjohtajan voi vuokrata

Tiesitkö? Talousjohtajan voi vuokrata

Talousjohdon tehtävien ulkoistaminen tuo hyötyjä erikokoisille yrityksille.

Osaava talousjohto on avainasemassa yrityksen menestymisessä. Talousjohtajan tehtävä on auttaa liiketoiminnan suunnittelussa, kehittämisessä ja johtamisessa. Hän toimii johdon sparraajana ja ohjaa kaikissa talouteen liittyvissä kysymyksissä.

Ulkoistettu talousjohtaja on varteenotettava vaihtoehto, on yrityksen kokoluokka tai tilanne mikä tahansa. Yrityksen tavoitteet ja tarpeet ratkaisevat.

”Talousjohtopalveluista on suuri apu, kun yritykseen tarvitaan ulkopuolista näkemystä ja henkilöresurssia. Asiakas saa nimetyn päävastuullisen henkilön lisäksi aina vahvistuksekseen kokonaisen tiimin talousammattilaisia”, kertoo Administer Oy:n CFO-palveluista vastaava johtaja Juha Sihvonen (kuvassa).

Ulkoistettu talousjohtaja hankitaan monesti tueksi johonkin yrityksen muutostilanteeseen. Sihvonen mainitsee tyypillisinä tilanteina voimakkaan kasvun vaiheen tai kun yritys on suuntaamassa tai rakentamassa liiketoimintaansa uudelleen.

”Talousjohdon ulkoistaminen auttaa asiakkaita keskittymään ydinliiketoimintaansa. Yritys tietää saavansa taloushallintoon ammattimaisen avun.”

Administerilla on asiantuntemusta kaiken kokoisesta toiminnasta mikroyrityksistä pörssiyhtiöihin. Palvelut räätälöidään vastaamaan jokaisen yrityksen tarpeita.

Sihvosen mukaan talousjohdon tehtäviä ulkoistetaan tyypillisesti eniten keskikokoisissa, mutta kasvavassa määrin myös kaikkein isommissa yrityksissä.

”Meillä on hyviä onnistumisia kokonaisvaltaisista talousosastojen ulkoistuksista, joissa yrityksen talousjohtaja on siirtynyt samalla töihin meille. Talousjohtajan ei tarvitse pelätä oman jakkaransa puolesta, vaan hän pääsee kehittämään ja laajentamaan omaa osaamistaan.”

Kustannustehokas vaihtoehto

Talousjohtajan, -päällikön tai controllerin ostaminen palveluna on hyvä ratkaisu, kun yritys tarvitsee talousammattilaisen vain osa-aikaisesti. Asiantuntijan voi vuokrata tilapäiseen tarpeeseen tai jatkuvalla sopimuksella.

Administer auttaa talouden suunnittelussa ja ohjauksessa, ja tuottaa palveluna esimerkiksi asiakasyrityksen johtoryhmä- tai hallitusraportoinnin sovitussa muodossa ja aikataulussa.

Yritysneuvonta- ja asiantuntijapalvelut pureutuvat liiketoiminnan erityiskysymyksiin, kuten verotukseen, omistusjärjestelyihin, rahoituksen hakemiseen ja yhtiömuodon muutoksiin.

Sihvonen pitää ulkoistamisen keskeisenä etuna palvelujen skaalautuvuutta.

”Avuntarve on alkuun usein pieni, ja kasvaa sitten esimerkiksi hetkellisesti piikkinä. Omaa henkilöstöä tai yksittäisiä palveluja hankkimalla apua olisi vaikea saada skaalattua järkevästi.”

Ulkoistaminen on myös kustannustehokasta, eikä ostopalveluun tarvitse investoida samoin kuin jos palkkaisi yritykseen oman työntekijän.

”Vuokrattu talousjohtaja on usein toimitusjohtajan oikea käsi. Hän voi ottaa hoitaakseen taloushallinnon lisäksi muutakin hallintoa, esimerkiksi henkilöstö- ja lakiasioita”, Sihvonen sanoo.


Huomioi ainakin nämä:

  • Administerin talousjohtopalvelun asiakas saa tukea liiketoiminnan suunnitteluun, kehittämiseen ja johtamiseen. Asiantuntijatiimi neuvoo, auttaa ja sparraa yritysjohtoa.
  • Jokaiselle yritykselle räätälöidään sen tarpeisiin sopiva palvelu. Ulkoistettu talousjohtaja, -päällikkö tai controller voi esimerkiksi tehdä budjetointia, tulosennusteita ja raportointia sekä johtaa kokonaisvaltaisesti taloustoimintoja. Hän voi yhtä lailla suunnitella, toteuttaa ja johtaa projekteja, jotka liittyvät esimerkiksi kansainvälistymiseen ja liiketoiminnan uudelleenjärjestelyyn.
  • Talousjohdon tehtävien ulkoistaminen on kustannustehokas ratkaisu. Talousjohtopalveluja voi ostaa väliaikaiseen tarpeeseen tai jatkuvalla sopimuksella.

Lisätietoja:

Juha Sihvonen
Johtaja, CFO-palvelut
Administer Oy
Puh. 040 059 9579
juha.sihvonen@administer.fi
LinkedIn
Twitter: @sihvonenjuha