Administer Ajankohtaista Uutinen Taitoa ja Administer tarjoavat yhdessä taloushallinnon palvelukokonaisuuden kuntakonsernien tarpeisiin

Taitoa ja Administer tarjoavat yhdessä taloushallinnon palvelukokonaisuuden kuntakonsernien tarpeisiin

Taitoa ja Administer tarjoavat yhdessä taloushallinnon palvelukokonaisuuden kuntakonsernien tarpeisiin

Taitoa ja Administer ovat solmineet yhteistyösopimuksen tarjotakseen suomalaisille kuntakonserneille yhtenäisiä ja tehokkaita taloushallintopalveluja. Yhteistyömalli tarjoaa ketterästi käyttöönotettavan palvelun kuntien omistamille yhtiöille. Reaaliaikainen ja keskitetty taloushallinto auttaa kuntakonsernin talouden seurantaa, ja päätöksentekoon saadaan ajantasaista tietoa.

Sähköisen taloushallinnon palveluyritys Administer Oy ja kuntien talouden asiantuntijayritys Kunnan Taitoa Oy aloittavat yhteistyön, jonka tavoitteena on kuntien konserniyhtiöiden taloushallinnon toimivampi ja tehokkaampi palvelukokonaisuus. Yritykset vievät samalla yhdessä eteenpäin toimintamallia, joka tarjoaa reaaliaikaista taloustietoa kuntakonsernien päätöksenteon tueksi.

Kuntakonsernien haasteena taloushallinnon hajanaisuus

Nykyisellään kuntakonsernin taloushallinnon palvelut ovat usein hajallaan. Saman kunnan omistamat yhtiöt saattavat käyttää eri tilitoimistoja. Näistä syistä käytössä on myös useita järjestelmiä, jolloin aiheutuu päällekkäistä työtä ja kuntakonsernin kokonaistalouden seuranta vaikeutuu.

”Kumppanuuden ansiosta voimme tarjota tilitoimistopalveluja tarvitseville asiakkaillemme käytettävyydeltään hyvän kokonaisuuden. Taitoassa olemme tarvinneet yhtiöasiakkaitamme varten nykyistä palvelutarjontaa täydentävän toimintamallin. Administerin kanssa aloitettava yhteistyö on Taitoan kannalta se puuttuva palanen, kun ajatellaan koko kuntakonsernin asiakkuutta”, Kunnan Taitoa Oy:n vt. toimitusjohtaja Olli Ainasvuori toteaa.

Reaaliaikainen tieto aina saatavilla

Administerin sähköisen taloushallintopalvelun avulla kuntakonsernin johto voi seurata eri yhtiöiden taloustilannetta reaaliaikaisesti, joten sillä on aina käytettävissään tuoretta tietoa. Kuntien konserniyhtiöiden ei tarvitse investoida omiin järjestelmiin, vaan ne saavat edullisella aloitus- ja kuukausimaksulla käyttöönsä jatkuvasti kehittyvän järjestelmän sekä siihen liittyvän palvelun Taitoan kautta.

”Tämä on kustannustehokkaampaa ja yksinkertaisempaa kuin ostaa ohjelmisto ja taloushallinnon palvelu erikseen. Se on ainutlaatuista taloushallinnon kentässä, missä järjestelmät ovat tyypillisesti olleet raskaita ja kalliita erityisesti pienimmille kuntien omistamille yhtiöille. Me rakennamme palvelun asiakkaan tarpeiden pohjalta”, Administer Oy:n toimitusjohtaja Peter Aho sanoo.

Taitoa tarjoaa taloushallintopalveluita noin sadalle kunta-alan asiakkaalle – sekä kunnille että kuntien omistamille yhtiöille. Viime vuosina voimakkaasti kasvaneen Administerin nykyisiin asiakkaisiin kuuluvat muun muassa Helsingin, Espoon ja Nokian kaupunkien tytäryhtiöt. Alkava yhteistyömalli perustuu viime syksynä toteutettuun kilpailutukseen, jossa Taitoa haki alihankkijaa kuntien omistamien yhtiöiden taloushallinnon hoitoon. Administerin palvelut voidaan nyt tarvittaessa tuoda osaksi Taitoan asiakkailleen tarjoamaa palvelukokonaisuutta.

Lisätietoja:
Olli Ainasvuori
Vt. Toimitusjohtaja
Kunnan Taitoa Oy
p. 020 610 9207
olli.ainasvuori@taitoa.fi

Peter Aho
Toimitusjohtaja
Administer Oy
p. 040 501 3661
peter.aho@administer.fi

Kunnan Taitoa Oy (www.taitoa.fi) on kunta-alan suurin valtakunnallinen talous- ja henkilöstöhallinnon toimija, jonka omistajina on lähes 200 kuntayhteisöä. Taitoa on kuntatoimijoiden omistama, voittoa tavoittelematon yhtiö, joka kehittää palveluitaan yhdessä asiakkaidensa kanssa. Taitoa palvelee yli 100 asiakasta ja työllistää noin 500 asiantuntijaa ympäri maata. Vuonna 2015 Taitoa-konsernin liikevaihto oli 39 M€.

Administer Oy (www.administer.fi) on suomalainen sähköisen taloushallinnon edelläkävijäyritys. Vuonna 1985 perustettu yritys on yksi suurimmista taloushallinnon palveluntarjoajista Suomessa. Yhtiö työllistää noin 300 taloushallinnon ammattilaista ja asiakkaita on yli 3000 eri toimialoilta, pörssiyhtiöistä yhden työntekijän yrityksiin. Administer vapauttaa asiakkaiden aikaa tuottavaan liiketoimintaan muuttamalla taloushallinto paperittomaksi ja reaaliaikaiseksi. Lisäksi Administer tarjoaa laadukkaita ulkoistetun talousjohtajan ja controllerin palveluita vuosikymmenien kokemuksella. Administer toimii koko Suomessa.