Administer Ajankohtaista Uutinen Suomi.fi valtuutuksen tekeminen

Suomi.fi valtuutuksen tekeminen

Suomi.fi valtuutuksen tekeminen

Suomi.fi valtuutus

Administer hoitaa asiakkaiden puolesta asiointia viranomaisten kanssa mm. verohallinnon. Tätä asiointia varten on ollut käytössä Katso-palvelu, jossa asiakas on valtuuttanut tilitoimiston toimimaan asioidensa hoitajana.

Katso-palvelu sai aikaisemmin lisää siirtymäaikaa, mutta se päättyy 30.04.2021  ja sen korvaa Suomi.fi-palvelu. Tämän jälkeen Katso-tunnisteella ei ole enää mahdollista tunnistautua, eivätkä Katso-palvelussa olevat roolit ja valtuudet ole enää voimassa. Katso-palvelussa nyt olevat valtuudet eivät siirry uuteen palveluun, vaan ne tulee luoda Suomi.fi-valtuuksiin.

 

Valtuutus

Tarvitsemme teiltä valtuutuksen voidaksemme hoitaa asiointia viranomaisten kanssa puolestanne, esimerkiksi tulorekisterin ja OmaVero-palvelun osalta:

1.    Voitte tehdä Administer Oy:lle asiointivaltuutuksen Suomi.fi-palvelussa itse TAI
2.    Voimme tehdä valtuutuspyynnön puolestanne Suomi.fi-palvelussa

Ohjeet valtuutuksen tekemiseen saatte omalta kirjanpitäjältänne tai Suomi.fi osoitteesta. Mikäli haluatte, että hoidamme valtuutuksen puolestanne, voitte olla yhteydessä omaan kirjanpitäjäänne. Veloitamme valtuutuksen tekemisestä kertaveloituksena 31 euroa.

 

OmaVero seurantapalvelu

Verohallinnon OmaVero-palvelun säännöllinen seuraaminen on tärkeää, sillä kaikki aineisto toimitetaan OmaVeroon. Verohallinto ei enää jatkossa lähetä yritystä koskevaa materiaalia postitse. Kun olemme saaneet teiltä valtuutuksen voimme hoitaa myös verotuksen seurannan puolestanne.

Seurantapalvelu sisältää seuraavat tehtävät:

•    Kuukauden tapahtumaotteen ja verojen maksutilanteen yhteenvedon nouto kirjanpitoon
•    Verotilin ja kirjanpidon täsmäyttäminen
•    Verohallinnon lähettämien ilmoituksien, pyyntöjen ym. valvonta

 

Hinnoittelu

Veloitukset OmaVeron seurannasta tapahtuvat valvontakertojen lukumäärän perusteella seuraavan hinnaston mukaisesti:

•    Kerran kuukaudessa 15 e/kk
•    Kaksi kertaa kuukaudessa 30 e/kk
•    Neljä kertaa kuukaudessa 60 e/kk

Mahdollisista lisätietopyynnöistä, selvityksistä, hakemuksista, rekisteröinneistä ym. töistä veloitamme lisätyöhinnastomme mukaisesti.

Mikäli valtuutusta OmaVero-asioiden hoitoon ei myönnetä Administer Oy:lle tulee asiakkaan toimittaa kaikki verottajan kyselyt ja selvityspyynnöt sekä tapahtumaote ja verojen maksutilanteen yhteenveto kirjanpitäjälle mahdollisemman pian niiden ilmestyttyä OmaVeroon. Näiden käsittelyn sekä mahdolliset muutokset, selvityspyynnöt ja verottajan kyselyt tehdään tuntityönä. Ilman valtuutusta emme myöskään pysty tekemään tuloveroilmoituksia, osinkojen ennakonpidätysilmoituksia, EU-myynnin yhteenvetoilmoituksia yms.