Administer Ajankohtaista Uutinen Maahantuonnin arvonlisäverotuksen uusi käytäntö voimaan 1.1.2018

Maahantuonnin arvonlisäverotuksen uusi käytäntö voimaan 1.1.2018

Maahantuonnin arvonlisäverotuksen uusi käytäntö voimaan 1.1.2018

Maahantuonnin arvonlisäverotuksen uusi käytäntö voimaan 1.1.2018

Vuodenvaihteessa maahantuonnin arvonlisäverotus siirtyy Tullilta Verohallinnolle. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että arvonlisäverovelvolliseksi rekisteröityneet yritykset maksavat ja ilmoittavat maahantuonnin arvonlisäverot Verohallinnolle samalla kausiveroilmoituksella muiden arvonlisäverojen kanssa. Maahantuonnin arvonlisäveron ilmoitusvelvollisuus koskee alv-rekisteriin merkittyjä yrityksiä, joilla on tuontia EU:n ulkopuolelta.

Tullauspäätöksen päivämäärä määrittää, mille kaudelle arvonlisävero lasketaan ja ilmoitetaan. Ilmoitettavaan arvonlisäveron perusteeseen lasketaan mukaan verotuksessa vähennyskelpoiseen käyttöön tulevien tuotteiden maahantuontiin liittyvät kustannukset.

Maahantuonnin arvonlisäveron ulkopuolelle jää esimerkiksi tavaran maahantuonti, jos tavaran kuljetus päättyy toisessa EU-jäsenvaltiossa ja jos tavara on yhteisömyyntinä veroton. Lisäksi tavaran maahantuonnissa yksityishenkilön tulee esimerkiksi verkkokaupassa asioidessaan käyttää yrityksen y-tunnusta silloin, kun tuonti liittyy yrityksen elinkeinotoimintaan.

Lisätietoja maahantuonnin arvonlisäverotuksen uusista käytännöistä saat omalta kirjanpitäjältäsi – ole rohkeasti yhteydessä, mikäli kaipaat apua tai lisätietoja.