Administer Ajankohtaista Uutinen KLT-tutkinnosta ammatillista itsevarmuutta

KLT-tutkinnosta ammatillista itsevarmuutta

KLT-tutkinnosta ammatillista itsevarmuutta

KLT-tutkinnosta ammatillista itsevarmuutta

KLT-tutkinto on osoitus taloushallinnon osaajan vankasta ammattitaidosta. Se antaa eväitä henkilökohtaiseen kehittymiseen sekä tukee ura- ja palkkakehitystä. Administer kannustaa kaikkia kiinnostuneita osallistumaan KLT-tenttiin ja tukee valmistautumista tarjoamalla kattavan valmennuskurssin. Lisäksi tentin läpäisseet palkitaan ja muutkin yrittämään uskaltautuneet huomioidaan.

Vuoden 2018 tentin suoritti onnistuneesti kuusi administerilaista. Kysyimme kahdelta heistä, miltä valmistautuminen ja tenttitilanne tuntuivat.

”Kouluttaja Kari Alholan pitämä treeni oli todella hyvä. Hän selvästi tiesi mistä puhui ja osasi selittää asiat ymmärrettävällä tavalla. Saimme myös paljon harjoitusmateriaalia vastauksineen. Valmennus oli älyttömän hyvä juttu, ja sen avulla pääsee jo pitkälle”, kehuu Mirja Liukko, joka sai administerilaisista parhaat pisteet ja palkinnoksi pitkän viikonlopun Kööpenhaminassa.

Mirja kannustaa muitakin lähtemään tenttiin, mutta muistuttaa, että huolellinen valmistautuminen vaatii aikaa ja panostusta. Hän aloitti aktiivisen lukemisen heinäkuun alussa, kun tentti pidettiin lokakuussa.

Itse tenttitilanneessa tunnelma oli varsin jännittynyt. Ensireaktio koekysymyksiin voi olla kauhistus, mutta kun pitää pään kylmänä, homma lähtee sujumaan.

”Ensireaktio oli ’voi itku’, mutta sitten rupesin rauhassa katsomaan tehtävä kerrallaan ja purkamaan kokonaisuutta. Tein ensin helpot kysymykset ja sitten keskityin vaikeampiin. Sain ajettua päähäni ajatuksen, ettei maailma kaadu, jos en saa vastattua kaikkiin kysymyksiin. Muutama vastaus jäikin ehkä hieman heikommaksi, mutta se ei kaatanut läpipääsyä.”

Mirja on todella tyytyväinen, että lähti yrittämään – panostus oli ehdottomasti vaivan arvoinen.

”Tentin läpäisy tekee suorastaan ihmeitä ammatilliselle itsetunnolle. Kannattaa lähteä yrittämään! Vaikkei tentti menisi läpi, kokemuksesta jää käteen paljon. Kaikki se tieto jää kyllä mieleen ja auttaa kehittymään ammattilaisena, vaikkei sitä koetilanteessa saisikaan esiin”, hän toteaa.

Krista Rosendahl oli haaveillut jo pitkään KLT-tutkinnosta, ja viime vuonna aika kokeilla siipiään tentissä tuntui oikealta. Myös Krista kiittelee valmennuskurssia, jolla oli hänen arvionsa mukaan suuri merkitys läpipääsyssä. Hän kuitenkin painottaa myös jatkuvan oppimisen merkitystä.

”Kun lukee ympäri vuoden Tilisanomia ja verolehtiä sekä seuraa kaikkea alan uutta tietoa, sekin on valmistautumista. Ja niin on myös jokapäiväinen työ. Paljon oppia saa myös kaikista kursseista ja koulutuksista, joita meille on tarjolla. Kävin itse useita eri kursseja alkuvuodesta”, Krista sanoo.

Pelkkää lakikirjaa pänttäämällä ei Kristan mukaan kannata lähteä tenttimään – siinä voi into lopahtaa nopeasti. Valmennuskurssilla opetettiin myös, mistä lähteistä tietoa ja vastauksia voi hakea, joten tietoa oli saatavilla monipuolisesti.

Toisin kuin monia muita, Kristaa ei koetilanne jännittänyt.

”Se muistutti ylioppilaskokeita – istutaan isossa salissa, ei saa ottaa mitään omaa mukaan ja niin edelleen. Minua eivät koetilanteet ole ikinä jännittäneet, ja valmennuksessa oli puhuttu siitä, kuinka paljon aikaa kannattaa varata kutakin kysymystä kohden. Aika hujahti kyllä tosi nopeasti!”

Tutkinnon hyödyistä Krista nostaa esiin asiakkaiden arvostuksen. KLT-kirjainyhdistelmä nimen perässä herättää entistä vahvempaa luottamusta ammattitaitoon ja osaamiseen. Itse taloushallinnon ammattilaiselle se antaa varmuutta omasta osaamisesta – vaikka aina onkin lisää opittavaa.

”Nyt vain seuraavaa haastetta kohti!”