Administer Ajankohtaista Uutinen Jouduitko sulkemaan toimitilasi? – Hae sulkemiskorvausta

Jouduitko sulkemaan toimitilasi? – Hae sulkemiskorvausta

Jouduitko sulkemaan toimitilasi? – Hae sulkemiskorvausta

Tukea yrityksille Koronan aikana

 

Jouduitko sulkemaan toimitilasi? – Hae sulkemiskorvausta

Sulkemiskorvaus on tuki yrityksille, jotka ovat joutuneet sulkemaan toimitilansa kokonaan lain määräyksestä tai viranomaisen päätöksen vuoksi. Tukeen oikeutettuja yrityksiä ovat ravitsemisliikkeet sekä esimerkiksi kuntosalit, uimahallit ja sisäleikkipuistot. Sulkemiskorvaus on tarkoitettu mikroyrityksille tai pienyrityksille, jotka työllistävät alle 50 työntekijää ja joiden vuosiliikevaihto tai taseen loppusumma on enintään 10 miljoonaa euroa. Suurille yrityksille on suunnitteilla oma tukensa, jonka aikataulu ja yksityiskohdat tarkentuvat myöhemmin.

Suljetut yritykset voivat hakea myös kustannustukea, mikäli tuen ehdot täyttyvät.

Milloin tukea voi hakea?

Sulkemiskorvauksen hakuaika alkoi keskiviikkona 12.5.2021. Korvausta on haettava neljän kuukauden kuluessa sen kuukauden päättymisestä, jona velvollisuus pitää toimitilat suljettuina päättyi.

Ehdot korvauksen saamiseksi

Voit hakea sulkemiskorvausta, jos

  • yrityksen toimitilat on suljettu kokonaan valtioneuvoston asetuksella, tai aluehallintoviraston päätöksellä tartuntatautilain pykälän 58 g perusteella
  • yrityksellä on Y-tunnus
  • yritys on mikro- tai pienyritys, jossa on alle 50 työntekijää

Yhtiömuodolla ei ole merkitystä korvauksen saamiselle.

Paljonko korvausta voi saada?

Sulkemiskorvauksen määrä perustuu siihen, kuinka suuret yrityksen kulut ovat olleet helmikuussa 2021 ja kuinka suuri osa liiketoiminnasta on ollut suljettuna. Korvaus maksetaan yritykselle siltä ajalta, jonka se on ollut suljettuna. Yritykselle korvataan palkkakuluista 100 prosenttia ja muista joustamattomista kuluista 70 prosenttia.

Sulkemiskorvaus ei korvaa liiketoiminnan menetyksiä.

Olemme tarvittaessa apuna hakuprosessissa

Voit hakea korvausta sähköisessä asiointipalvelussa tai voimme hoitaa hakemisen tarvittaessa yrityksenne puolesta helposti ja nopeasti. Ole yhteydessä Markoon tai laita postia cfo.myynti@administer.fi  ja hoidamme hakuprosessin puolestasi kokeneen CFO -tiimimme toimesta.