Administer Ajankohtaista Blogi Osaavan henkilöstön riittävyys – yksi merkittävistä sudenkuopista hoiva-alalla

Osaavan henkilöstön riittävyys – yksi merkittävistä sudenkuopista hoiva-alalla

Osaavan henkilöstön riittävyys – yksi merkittävistä sudenkuopista hoiva-alalla

”Suo ei kasva kiviä, ei kangas karpaloita” …eikä vanhainkodit asiansa osaavia hoitajia. Yksityinen sosiaalipalveluala on potenut syövyttävän kroonista hoitajapulaa jo vuosikaudet, eikä tilanne ole näillä näkymin hetkeen helpottumassa.

Hoivakotien tulee kantaa raskaat kortensa kekoon henkilöstönsä riittävästä mitoituksesta, tarvittavasta erityisalan osaamisesta sekä ammatillisesta pätevyydestä. Alan erityisosaaminen on välttämätön valttikortti ja sen tarve mm. vanhuspalveluiden parissa kasvaa kuin kanttarellit syyssateella.

Ikääntyneiden asiakkaiden riittävän monipuolinen ja kattava palvelutarpeen arviointi sekä näihin tarpeisiin vastaaminen vaativat roppakaupalla ammattitaitoista ja monipuolista erityisosaamista, mutta mitä tehdä, kun kysyntä ja tarjonta eivät kohtaa? Kun huomioidaan alalla vallitsevat realiteetit, kuten tiheään vaihtuva henkilöstö, voi haaste tuntua paikoitellen ylitsepääsemättömältä. Mistä löytää osaavat tekijät juuri omaan hoivakotiin?

Ei kuitenkaan kannata vaipua liialliseen epätoivoon, sillä juuri näitä kysymyksiä olemme miettineet puolestasi. Pystymme auttamaan teitä vapauttamalla resurssejanne juuri hoiva-alalle räätälöityjen HR-palvelujemme avulla – unohtamatta laajaa palkkahallinnon asiantuntijoidemme joukkoa, joka antaa teille täyden tuen mm. äkillisen kasvutarpeen tuomissa haasteissa, TES-tulkinnallisissa kysymyksissä sekä lomapalkkojen laskennassa.

Tarjoamme yksityisen sosiaalipalvelualan yrityksille kohdistettua erityisosaamista myös mm. rekrytoinnissa ja perehdytyksessä, osaamisen kehittämisessä sekä palkitsemisessa, unohtamatta esimiestyön tai työkykyjohtamisen kehittämisestä.

Jättäkää henkilöstö- ja taloushallinnon tarpeet meidän huoleksemme, jolloin te voitte keskittyä teille tärkeimpään eli yrityksenne omavalvontaan, toiminnan asianmukaisuuteen, tuotettujen palvelujen laatuun sekä potilas- ja asiakasturvallisuuteen.

Tehdään yhdessä osaavampi huominen.