Administer Ajankohtaista Blogi Kesätyöntekijöiden tilinpäätös – vastuullisia tehtäviä ja auttavia kollegoita

Kesätyöntekijöiden tilinpäätös – vastuullisia tehtäviä ja auttavia kollegoita

Kesätyöntekijöiden tilinpäätös – vastuullisia tehtäviä ja auttavia kollegoita

 

Administerin apuna oli kuluneena kesänä jälleen joukko osaavia kesätyöntekijöitä. Tarjosimme monille tilaisuuden oppia erilaisia taloushallinnon töitä ammattilaisten opastuksessa toimistoillamme ympäri Suomea – ja saimme samalla itse tuoretta näkemystä tulevilta asiantuntijoilta.

Suvi Vesanto aloitti harjoittelijana Administerin Jämsän toimistolla tammikuussa. Harjoittelun päätteeksi Vesanto valmistui merkonomiksi, ja työt jatkuivat ensin kesätöinä ja kesän jälkeen vakituisesti avustavana kirjanpitäjänä. Vesanto on päässyt harjoittelun ja kesätöiden aikana tekemään monipuolisia työtehtäviä tilinpäätöksistä ja veroilmoituksista palkanlaskentaan.

Vesanto on viihtynyt Administerilla hyvin ja mainitsee erityisesti monipuoliset ja vastuulliset työtehtävät Administerin vahvuuksiksi työpaikkana.

–Täällä pääsee tekemään niin paljon kaikkea erilaista ja saa kyllä ihan mielettömän hyvää työkokemusta, Vesanto sanoo.

 

Riikka Seppälä tuli Administerin Hämeenlinnan toimipisteelle niin ikään harjoittelijana joulukuussa. Tilinpäätössesongin aikana harjoittelunsa aloittanut Seppälä pääsi heti vauhdikkaasti työhön kiinni. Myös Seppälä valmistui merkonomiksi toukokuussa. Hän on aiemmin työskennellyt pitkään ravintola-alalla.

Seppälä on löytänyt kirjanpitäjän työstä itselleen sopivan ammatin, vaikka toimistotyö olikin liikkuvaan työhön tottuneelle Seppälälle aluksi shokki.

–Onneksi meillä on sähköpöydät, niin työasentoa pääsee vaihtelemaan, Seppälä sanoo.

Avustavina kirjanpitäjinä Vesanto ja Seppälä ovat päässeet tekemään monipuolista, merkityksellistä ja vastuullista työtä ja täydentämään kokeneempien administerilaisten kokemusta uusilla ideoilla ja näkökulmilla.

Seppälä ja Vesanto ovat päässeet alusta asti työskentelemään toimistolla, vaikka osa Administerin työntekijöistä onkin työskennellyt etänä koronavirustilanteen vuoksi. Kesätyöntekijöiden mielestä toimistolla työskentely on ollut etätyötä luontevampaa ja tehnyt myös kollegoiden tuesta saumattomampaa.

Harjoittelijoille järjestettiin tammikuussa koko konsernin laajuinen etäperehdytys. Vesanto ja Seppälä kertovat, että perehtymään on päässyt monipuolisesti vastuullisten työtehtävien kautta, joissa kokeneempien kollegoiden tuki on monesti ollut tarpeen. Seppälä sai vastuulleen useita asiakkuuksia töistä pois jääneeltä kollegalta.

–Siinä sai kyllä hyvää treeniä, Seppälä toteaa.

 

Kesätyöntekijät pääsevät Administerilla mukaan myös asiakastyöhön. Suvi Vesanto pitää asiakastyöskentelyä erityisen mielenkiintoisena siksi, että pääsee näkemään monipuolisesti erilaisia yrittäjiä ja yrityksiä.

–Yrittäjät ovat aina erilaisia persoonia, ja on ollut hyvin mielenkiintoista päästä näkemään, millaisia henkilöitä yritysten taustalla on, Vesanto sanoo.

Seppälälle asiakastyö on ollut luonteva osa tekemistä aiemman työkokemuksen ansiosta.

–Alkuun alv-ilmoitusten tekeminen jonkun toisen puolesta vähän jännitti, Seppälä naurahtaa.

Seppälästä ja Vesannosta on kesän kuluessa tullut osa Administer-perhettä. Olemme iloisia uusista vahvistuksistamme – ahkerat osaajat ovat erittäin tervetulleita porukkaan!