Administer Ajankohtaista Blogi Koko konsernin laajuinen hyvinvointihaaste innosti liikkumaan ja verkostoitumaan

Koko konsernin laajuinen hyvinvointihaaste innosti liikkumaan ja verkostoitumaan

Koko konsernin laajuinen hyvinvointihaaste innosti liikkumaan ja verkostoitumaan
Haastoimme koko konsernimme henkilöstön liikkumaan ja voimaan hyvin HeiaHeia-sovelluksen avulla touko-kesäkuussa. Haaste otettiin hyvin vastaan ja 650-henkisestä porukastamme mukaan lähti noin 200 innokasta liikkujaa.

HeiaHeia-kampanja oli erinomainen kokemus jo toistamiseen

 Koronakevään myötä mietimme konsernin yrityksissä, miten voisimme yhdistää ihmisiä etätyöskentelyn aikana. Administer Oy:lla aiemmasta osallistumisesta HeiaHeia-kampanjaan oli hyviä muistoja, ja niin syntyi ajatus haasteeseen osallistumisesta koko konsernin voimin.

Henkilökuntamme innostui haasteesta ja lähti kiitettävästi mukaan. Toivoimme etukäteen, että 650-henkisestä porukastamme mukaan lähtisi ainakin noin kolmasosa, ja tavoite saavutettiin. Osallistujat muodostivat tiimejä, joissa oli viidestä kahdeksaan henkilöä.

”Halusimme tutustuttaa konsernin yhtiöiden työntekijöitä toisiinsa. Siksi tiimit saivat ylimääräiset 50 pistettä, jos heillä oli jäseniä useammasta konsernin yrityksestä”, HR-johtaja Paula Niemi kertoo.

Haasteeseen toivat oman lisämausteensa Ski Sport Finlandin mahtavat alppi- ja freestylehiihtäjät, jotka jakoivat omia treenejään HeiaHeia-sovelluksessa ja toimivat tiimiemme valmentajina.

“Ski Sport Finlandin urheilijat toimivat Administer-konsernin treeniryhmien sparraajina ja neuvonantajina jakamalla hyvinvointi- ja harjoitusvinkkejä ryhmien keskustelufoorumeissa. Urheilijat aktivoivat chat-keskustelua viikoittaisella kannustuksella aktiiviseen ja terveelliseen elämään. Liikuntahaasteen päätyttyä halukkaat saivat osallistua hikiseen ulkotreeniin, jossa Samu Torsti, Erika Pykäläinen ja Axu Ahvenainen esittelivät harjoitusliikkeitä omista kesätreeniohjelmistaan”, kertoo Ski Sport Finlandin projektipäällikkö Marcus Sandell.

Konsernitason tavoitteeksi asetettiin yhteensä 10 000 pisteen kerryttäminen kampanjan aikana. Lisäksi monet osallistujat varmasti asettivat henkilökohtaisiakin tavoitteita. 10 000 pisteen eteen saatiin oikeasti huhkia, sillä esimerkiksi 15 minuutin kävelystä kertyi vain yksi piste.

”Oli kiva, että liikunnan lisäksi kaikenlaisista hyvinvointiteoista, kuten riittävästä yöunesta tai vedenjuonnista kertyi myös pisteitä”, Paula Niemi sanoo.

Tavoite saavutettiin kuitenkin lähes 8-kertaisesti ja pisteitä kertyi kaiken kaikkiaan noin 80 000. Haasteen loputtua kolme parasta tiimiä palkittiin teeman mukaisesti Stadiumin lahjakorteilla.

“Administer laati liikuntahaasteelle aktiivisuustavoitteet ja ne ylitettiin oikein reilusti. Onnittelut kaikille sen johdosta!” Marcus Sandell kehuu.

 

 Yhteisöllisyys on meille tärkeää

Järjestämme aika-ajoin yhteistä tekemistä ja pyrimme edistämään yhdessä tekemisen kulttuuria työyhteisössämme. Administer-konsernilla on 24 toimipistettä Suomessa, ja näin suuressa ja laajalle levittäytyneessä yhteisössä ihmisten tietoinen yhdistäminen on erityisen tärkeää.

”Haaste järjestettiin pitkälti yhteisöllisyyden vuoksi. Vaikka Administer-konsernissa tehdään paljon etätyötä muutenkin, oli mukavaa järjestää jotain yhteistä aikana, jolloin emme lainkaan tapaa toimistolla”, Paula Niemi miettii.

Konsernin kuukausittaisen fiiliskyselyn vastaukset kertovat, että haaste oli monelle mieluisa: saimme paljon positiivisia kommentteja ja toiveita siitä, että haaste järjestettäisiin pian uudestaan.

Haasteesta on ollut hyötyä niin konsernille kuin ihmisillekin – monet ovat tutustuneet kollegoihinsa yli yhtiörajojen ja pitäneet haastetta tervetulleena yhteisenä tempauksena. Moni on myös aktivoitunut liikkumaan enemmän: haasteeseen osallistuneet liikkuivat keskimäärin 9,5 tuntia viikossa. Toivommekin, että haaste lisäisi henkilöstömme hyvinvointia myös tulevaisuudessa.