Administer Ajankohtaista Blogi Administerin ja Haaga-Helian yhteistyössä kaikki voittavat

Administerin ja Haaga-Helian yhteistyössä kaikki voittavat

Administerin ja Haaga-Helian yhteistyössä kaikki voittavat

Administer Haaga-Helia yhteistyö

Työharjoittelu tilitoimistossa

 

Administerin ja Haaga-Helian yhteistyössä kaikki voittavat

Taloushallintoalan osaajista käydään kovaa kilpailua, ja mekin Administerilla haluamme luonnollisesti löytää joukkoomme lisää alan parhaita ammattilaisia. Kokeneiden konkareiden vankan ammattitaidon lisäksi kaipaamme tuoreita näkemyksiä tulevaisuuden toivoilta. Niinpä teemmekin läheistä yhteistyötä Haaga-Helia ammattikorkeakoulun kanssa.

Administer tarjoaa Haaga-Helian opiskelijoille harjoittelumahdollisuuksia, jotka varsin usein johtavat jatkopestiin yhtiössä. Työharjoittelussa opiskelija pääsee iskemään kätensä saveen ja tekemään ihan oikeaa käytännön taloushallintotyötä – kokeneen ammattilaisen ohjauksessa, tietenkin. Ison tilitoimiston arjessa asiakkaiden tarpeet ja kirjanpitäjän tai palkka-asiantuntijan monenlaiset työkalut tulevat tutuiksi ihan eri tavalla kuin luokkahuoneessa tai Zoom-luennolla.

Annamme myös toimeksiantoja opinnäytetöistä, ja opiskelijat ehdottavat meille aiheita itsekin. Tutkimustyö on mielekkäämpää, kun opiskelija pääsee haastamaan itseään todellisen tehtävän parissa ja tietää, että tutkimuksen tuloksista on konkreettista hyötyä niin Administerille kuin myös yhtiön asiakkaille. Ja hyötyä siitä todella on – opiskelijat ovat tehneet opinnäytetöidensä osana mm. ohjeistuksia, joiden avulla olemme voineet yhtenäistää toimintatapojamme. Digitalouden koulutusohjelman opiskelijat tekivät jopa koodaustyötä Administerin järjestelmien parissa.

Opiskelijaryhmiä käy Administerilla yritysvierailuilla (jotka on tosin korona-aikana jouduttu jättämään tauolle), ja Administerin väki puolestaan osallistuu esimerkiksi Haaga-Helian omissa tiloissa pidettäviin tilitoimistopäiviin, joissa alan yritykset esittelevät toimintaansa. Tarjoamme myös tosielämän case-esimerkkejä opetuksessa käytettäviksi.

Opiskelijat tuottavat meille hyödyllistä tietoa ja työkaluja, mutta saamme heiltä myös kullan arvoista näkemystä. He ovat oma-aloitteisia, kyselevät rohkeasti, tuovat esiin ideoita ja uskaltavat kyseenalaistaa. Meiltä he voivat oppia, millaisista ominaisuuksista on hyötyä kirjanpitäjän tai palkka-asiantuntijan työssä ja mitkä taidot ovat erityisen tarpeellisia. Kun oppimisen into ja ammattilaisen kokemus kohtaavat, kumpikin osapuoli hyötyy. Siksi Administer onkin monimuotoinen työpaikka, joissa niin nuoret kuin kokeneemmatkin pääsevät käyttämään taitojaan.

Nuoret katsovat myös koko työelämää hiukan eri näkökulmasta kuin vanhemmat sukupolvet. Kertomalla, mikä heille on merkityksellistä ja mielekästä työssä, opiskelijat auttavat Administeria kehittymään työnantajana. Tämä on meille todella tärkeää, sillä haluamme olla houkutteleva työpaikka, johon on mukava tulla ja jossa jokainen kokee tekevänsä hyvää ja hyödyllistä työtä.

Lue lisää opiskelijayhteistyöstä: https://www.administer.fi/rekry/opiskelijoille/ tai hae harjoittelupaikkojamme: Avoimet harjoittelupaikat.