Administer Ajankohtaista 3 vinkkiä lomakauden alkuun

3 vinkkiä lomakauden alkuun

3 vinkkiä lomakauden alkuun
Kesäkauden alkaessa yritysten oma väki alkaa jäädä lomille ja kymmenet tuhannet kesätyöntekijät ja -harjoittelijat aloittavat työnsä. Onhan yrityksessäsi varmistettu, että työt ja talouspuoli rullaavat myös lomien aikaan?

 

Muista nämä vinkit:

1. Varmista, että ostolaskujen toimittajilla on yritystänne koskien oikeat laskutustiedot käytössään

Verkkolasku on ostolaskujen toimitusmuodoista sekä vaivattomin että turvallisin. Jos verkkolaskun käyttö ei ole mahdollista, voi ostolaskun pyytää paperisena suoraan yrityksen laskutusosoitteeseen. Varmista, että ostolaskujen toimittajilla on yritystänne koskien oikeat laskutustiedot käytössään.

Mikäli luottamuksellista tietoa sisältävä ostolaskulasku saapuu sähköpostilla, voit varmistaa sen turvallisen käsittelyn käyttämällä eFinan dokumenttitoimintoa. Sen avulla yrityksenne dokumentit siirtyvät meille aina tietoturvallisesti. Näin toimien ostolaskusi ohjautuvat oikea-aikaisesti käsiteltäviksi ja vältyt turhilta maksumuistutuksilta.

 

2. Tarkista, että lomasijaisilla on käytössään voimassa olevat tunnukset sekä oikeudet tarvittaviin toimintoihin

Varmista myös oikeudet mahdollisen manuaalisen maksatuksen osalta esim. tilanteissa, joissa pankkitilin saldo ei automaattimaksatuksessa ole riittänyt kaikkien erääntyneiden ostolaskujen maksamiseksi. Aseta yrityksen yhteyshenkilölle eFinan saldohälytys.

 

3. Varmista laskujen oikeellisuus myös lomakaudella

Lomakaudella on syytä varmistaa erityisesti sijaistajien kanssa ostolaskujen tarkistamista ja hyväksyntää koskevat käsittelyprosessit sekä tarkentaa näihin liittyvät ohjeistukset mahdollisten ostolaskuhuijausten varalta, koska kesä on valelaskujen sesonkiaikaa. Aseta eFinaan ajantasaiset sijaistukset ostolaskujen tarkastukseen ja hyväksyntään.

Tarvittaessa oman yhteyshenkilösi lisäksi myös Administerin Palvelukeskus auttaa. Palvelupyynnön voit laittaa suoraan eFinan kautta tai sähköpostilla support@administer.fi

Hyvää kesää! ☀️