Administer Ajankohtaista Uutinen Administer ostaa Silta Oy:n ja nousee Suomen suurimmaksi palkkapalveluyhtiöksi

Administer ostaa Silta Oy:n ja nousee Suomen suurimmaksi palkkapalveluyhtiöksi

Administer ostaa Silta Oy:n ja nousee Suomen suurimmaksi palkkapalveluyhtiöksi

Sähköisen taloushallinnon asiantuntijayhtiö Administer Oy ostaa Silta Oy:n Sentican pääomarahastolta ja yrityksen toimivalta johdolta. Järjestelyn myötä Administer kasvaa Suomen suurimmaksi palkkapalveluyhtiöksi.

Yrityskaupan myötä Administer vahvistaa palkanlaskennan ja HR-palveluiden osaamistaan. Kovaa vauhtia kasvava Administer ja Silta ovat kumpikin panostaneet vahvasti palkkapalveluiden kehittämiseen. Jatkossa luomme yhdessä uusia laadukkaita ja teknisesti edistyneitä palveluita, joilla voimme tukea laajan asiakaskuntamme liiketoimintaa”, toteaa Administerin toimitusjohtaja ja pääomistaja Peter Aho.

Silta Oy:stä tulee osa Administer-konsernia ja yhtiön nykyinen nimi ja brändi säilyvät ennallaan. Sillan johto ja noin 270 työntekijää jatkavat tehtävissään. Vuonna 2001 perustetulla yhtiöllä on toimintaa neljällä paikkakunnalla Suomessa sekä tytäryhtiö Tallinnassa.

Yhdistämällä voimamme ja osaamisemme Administer-konsernin kanssa voimme viedä palkka- ja HR-palvelut aivan uudelle tasolle. Voimme myös tarjota asiakkaillemme Administerin laajoja taloushallintopalveluja ja hyödyntää yhdistymisestä syntyvää synergiaetua”, sanoo Silta Oy:n toimitusjohtaja Tatu Tulokas.

Kattavasti taloushallinnon palveluja tarjoava Administer-konserni teki viime vuonna 20 miljoonan euron liikevaihdon, ja konsernilla on 400 työntekijää. Yrityskaupan myötä yhteenlaskettu liikevaihto kasvaa kuluvana vuonna noin 50 miljoonaan euroon ja työntekijöiden lukumäärä lähes seitsemäänsataan. Sillan liikevaihto vuonna 2017 oli 19 miljoonaa euroa ja yhtiö tekee noin 110 000 palkkalaskelmaa kuukausittain.

Kaupan rahoittajina ovat pääomasijoitusyhtiö Bocapin rahasto sekä Nordea ja Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo. Bocapista tulee järjestelyn myötä Administerin vähemmistöosakas.

Olemme todella tyytyväisiä, kun saimme Bocapin mukaan rakentamaan kanssamme Administerin seuraavaa kasvun vaihetta. Bocapin ainutlaatuinen vähemmistösijoitusmalli sopii hienosti meidän yrittäjävetoiseen yhtiöömme”, Aho jatkaa.

Bocapin perustaja, Julianna Borsos, kertoo, että ’’Peter Aho on innovatiivinen ja aikaansaava yrittäjä, joka on osannut kerätä taitavan tiimin ympärilleen luoden Administerista ketterän sähköisiin taloushallinnon palveluihin keskittyvän edelläkävijän. Olemme todella ylpeitä siitä, että yhtiö kutsui meidät kumppanikseen.’’

 

Lisätietoja:

Peter Aho, toimitusjohtaja, Administer Oy. Puh. 040 501 3661, peter.aho@administer.fi

Tatu Tulokas, toimitusjohtaja, Silta Oy. Puh. 050 393 5073, tatu.tulokas@silta.fi

Julianna Borsos, hpj, Bocap Private Equity Oy. Puh. 050 386 3530, julianna@bocap.fi

 

Administer Oy (www.administer.fi) on suomalainen sähköisen taloushallinnon edelläkävijä. Vuonna 1985 perustettu Administer on yksi suurimmista taloushallinnon palveluntarjoajista Suomessa. Yhtiö työllistää 400 taloushallinnon ammattilaista ja asiakkaita on 4000 eri toimialoilta, pörssiyhtiöistä yhden työntekijän yrityksiin sekä kuntiin ja kaupunkeihin. Administer vapauttaa asiakkaiden aikaa tuottavaan liiketoimintaan muuttamalla taloushallinnon paperittomaksi ja reaaliaikaiseksi. Lisäksi Administer tarjoaa laadukkaita ulkoistetun talousjohtajan ja controllerin palveluita vuosikymmenien kokemuksella. Administer toimii koko Suomessa sekä Tukholmassa. Administer on osa kansainvälistä Integra-verkostoa.

Silta Oy (www.silta.fi) on nykyaikaisia vaivattomia palkka- ja henkilöstöhallinnon palveluita tarjoava johdon, HR:n ja esimiesten kumppani, joka tarjoaa älykkään analytiikan kera asiakkailleen kokonaisvaltaisia ulkoistuksia, liiketoimintalähtöistä HR:n uudistamista sekä henkilöstötuottavuuden parantamista. Palvelut koostuvat kolmesta osasta: palkkapalvelun rutiinien tehokkaasta hoitamisesta, moderneista työkaluista, sekä älykkäästä analytiikasta. Jokainen osa on suunniteltu helpottamaan asiakasyrityksen elämää. Pitkälle automatisoitu ja moderni palkkaprosessi tuottaa asiakkaillemme kilpailuetua ja säästöjä kustannuksissa. Vuonna 2001 perustettu Silta Oy työllistää 270 työntekijää ja sillä on toimintaa neljällä paikkakunnalla Suomessa sekä tytäryhtiö Tallinnassa.

Bocap Private Equity Oy (www.bocap.fi) on suomalaisiin pieniin ja keskisuuriin yrityksiin sijoittava riippumaton pääomasijoitusyhtiö. Bocap on suomalaisen pääomasijoittamisen edelläkävijä, joka sijoittaessaan toimii aktiivisena vähemmistöosakkaana yrittäjävetoisissa ja voimakkaasti kasvavissa vakiintuneissa pk-yrityksissä. Bocapin taustarahoittajina on Bocapin partnereiden lisäksi suomalaisia institutionaalisia sijoittajia kuten henki- ja eläkevakuutusyhtiöitä, säätiöitä, eläkekassoja ja yrittäjiä. Bocapin uusin pääomasijoitusrahasto on 50 Meur:n kokoinen. Bocapin pääomasijoitusrahastoissa oli ennen Administer-sijoitusta 8 salkkuyhtiötä, joiden yhteenlaskettu liikevaihto on vajaa 200 miljoonaa euroa työllistäen noin 1500 henkilöä.