Praktikant och sedan fast anställd

28.11.2019

Mikko arbetar som bokföringschef. Han gjorde först sin praktik på Administer, blev sedan sommarjobbare och fick slutligen fast anställning i företaget. Han har stannat på Administer i tio år. Orsaken är att jobbet erbjuder många möjligheter till utveckling även efter alla dessa år, och en trevlig arbetsgemenskap som Mikko uppskattar särskilt mycket. Läs vad Mikko tänker om sitt jobb på Administer.

 

Brett uppgiftsfält

”Jag är tradenom till utbildningen och jag fick min examen vid yrkeshögskolan Haaga-Helia år 2010. I tradenomstudierna ingick en sex månaders praktik som jag gjorde på Administer. Jag började praktiken i januari 2008 och stannade därefter kvar för att sommarjobba inom bokföringen. Hösten 2008 och våren 2009 jobbade jag här på deltid och slutförde samtidigt de återstående kurserna. Efter det fortsatte jag på Administer som fast anställd.

För närvarande arbetar jag med kundföretagens bokföring cirka hälften av min arbetstid. Utöver det deltar jag i Administers interna utvecklingsprojekt, utvecklar våra processer och verksamhetssätt och ger utbildning om dem samt medverkar i utvecklingen av eFina. Vid behov hjälper jag andra i företaget i kundprojekt av olika slag.

Jag har dessutom varit projektchef i Sisu-teamet, där jag ansvarade för inkörningen av nya kunder. Jag arbetade även i ett par års tid som chef för ett bokföringsteam. På Administer har jag fått jobba med mycket varierande uppgifter och vara med i många utvecklingsprojekt.”

 

Bra och motiverande sällskap skapar trivsel

”Jag har fått nya utmaningar alltid när jag frågat efter dem. Som tvåbarnspappa sätter jag också värde på flexibel arbetstid och på möjligheten att arbeta på distans. Jag tycker att Administer är en avspänd arbetsgemenskap där det bästa är de otroligt fina arbetskamraterna.”