Luottamuksen ilmapiiri ruokkii kasvua ja kehitystä

13.11.2018

Jenna Kiiskilä luotsaa palvelukeskuspäällikkönä neljän hengen tiimiä sekä hoitaa palvelukeskuksen monipuolisia tehtäviä. Työssä Jennaa motivoi mahdollisuus kehittyä ja Administerilla hän onkin päässyt kasvamaan harjoittelijan kengistä esimiestehtäviin. Lue, mitä Jenna kertoi työstään Administerilla.

Reskontran kautta palvelukeskukseen

”Päädyin Administerille töihin harjoittelun kautta Haaga-Heliassa opiskellessani. Aloitin reskontrassa, mutta siellä työskennellessäni aukesi sisäinen haku uusien asiakkaiden avaukseen. Uudet haasteet ja kehittyminen ovat minulle työssä tärkeitä, joten hain hommaa ja niin tehtäväni laajenivat. Lopulta siirryin tekemään täysipäiväisesti asiakkuuksien avauksia ja tehtäviä tuli myös palvelukeskuksen puolelta. Kun eteen tuli mahdollisuus kasvaa palvelukeskuksen esimiestehtäviin, tartuin mahdollisuuteen.

Nykyisessä roolissani palvelukeskuspäällikkönä vastaan esimiestehtävien lisäksi uusien asiakkuuksien aloituksista ja vanhojen lopetuksista sekä avaan eri toimipisteidemme asiakkaat eFina-järjestelmäämme. Toimin myös käyttöjärjestelmätukena, teen sopimuksia ja tapaan asiakkaita.”

Asioista voi aina sopia

”Administerilla parasta on, ettei yksikään päivä ole samanlainen. Haluan aina oppia uutta ja täällä sitä saa tehdä. Palvelukeskustyössä tulee tehtyä töitä erilaisten asiakkaiden parissa ja aina tulee uusia kysymyksiä vastaan. Tässä työssä pääsee tekemään todellista selvitystyötä – tutkimaan ja pohtimaan ratkaisuja haasteisiin. Työtehtävissä on toki tietty runko, mutta tylsää ei tule.

Täällä myös luotetaan työntekijöihin, eikä mikromanageerata. Joustava työaika ja etätyömahdollisuudet antavat vapauden järjestää asioita omiin tarpeisiin sopiviksi. Asioista voi aina sopia. Tärkeintä on, että työt tulevat tehdyiksi. Ja tietenkin on mainittava hyvät työkaverit, jotka tekevät työpaikasta aina kivan paikan olla. Hierarkia on matala ja aina voi mennä juttelemaan tai pyytämään apua muilta.”

Omaa työtään pääsee kehittämään

”Täällä saa kehittää itse omia prosessejaan ja itselleen sopivia työtapoja. Työ pysyy mielekkäänä, kun sen raameja saa muokata ja on mahdollisuus kasvaa. Tulevaisuudelta odotan erityisesti osaamiseni laajentamista johtamisessa ja esimiestyön alueella.”