Peter Aho Toimitusjohtaja 040 501 3661
08.02.2018

Positiivinen vire jatkuu – pidä huomio kasvussa

Suurella osalla suomalaisista yrityksistä on valmistumassa tilinpäätös kovaa vauhtia. Viime vuoden loppu meni mielestäni yleisesti positiivisessa ilmapiirissä. Uskon merkkien perusteella sen myös jatkuvan tänä vuonna. En puhuisi räjähdysmäisestä kasvusta, mutta ollaan kuitenkin plussan puolella.

Näemme esimerkiksi, että konkurssien määrä asiakaskunnassamme on pienentynyt valtavasti jo pidemmän aikaa. Taloushallinnon transaktiot eli tapahtumamäärät ovat myös kasvussa. Se on yleensä hyvä merkki.

Niin ikään yritysten investointihalukkuus on positiivisessa kierteessä. Se kertoo tietysti aina siitä, etteivät ihmiset ole vetäytyneet poteroihin vaan ovat valmiita investoimaan uuteen. Tämäkin suunta on ollut nähtävissä jo pidempään.

Administer-konsernin kasvu jatkuu tänä vuonna vahvana ja voimakkaana. Odotan vuoden tuovan meille asiakkaaksi isoja yhtiöitä kumppanuuksien ja ulkoistuksien kautta. Automaatio lisääntyy huimasti, samoin tehokkuus ja uudet tuotteet. Tulemme tekemään useita yrityskauppoja. Uskallan sanoa jo nyt, että tästä vuodesta tulee liikevaihdollisesti ennätysvuosi. Haemme vähintään 25 prosentin kasvua.

"Kannustankin kaikkia panostamaan rohkeasti uusien tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen."

Ulkoistukset ylipäänsä ovat näkemykseni mukaan selvässä buumissa koko Suomessa. Isotkin yhtiöt ovat lähteneet selvittämään taloushallinnon ulkoistuksia ja kumppanimalleja. Kun palvelutasomme ylittää yritysten oman tekemisen, talon sisällä hoidettu kirjanpito ja taloushallinto on järkevää siirtää ostopalveluksi.

Hyvästä vireestä huolimatta on selvää, ettei Suomi ole vielä missään huimassa hypessä. Finanssikriisiä edeltäviin aikoihin on matkaa. Siksi tarvitaan rohkeutta ja halua kasvaa. Pienikin yritys voi pyrkiä lisäämään ja tehostamaan myyntiään, jos ei muuta.

Taloudessa yleisesti ei näy niin synkkiä pilviä, ettei yrittäjä uskaltaisi investoida tulevaisuuteen. Kannustankin kaikkia panostamaan rohkeasti uusien tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Administerin talousjohtopalvelut voivat auttaa esimerkiksi laskemaan yrityksen investointimahdollisuudet ja -kyvyn. Silloin yritys pystyy tekemään investointeja sillä tasolla, etteivät ne vaaranna varsinaista liiketoimintaa.

Pitkäjänteinen kasvun hakeminen on ainoa tapa pärjätä. Yrittäjän huomion pitäisi olla siinä koko ajan. Jos niin ei ole, usein toiminta alkaa supistua. Siksi pienikin kasvu on aina positiivista ja tavoittelemisen arvoista.

Kehitys Myynti Talous