Administer Ajankohtaista Uutinen Laskiko liikevaihtosi koronasta johtuen – hae kustannustukea vaikka heti, kuitenkin 31.5. mennessä!

Laskiko liikevaihtosi koronasta johtuen – hae kustannustukea vaikka heti, kuitenkin 31.5. mennessä!

Laskiko liikevaihtosi koronasta johtuen – hae kustannustukea vaikka heti, kuitenkin 31.5. mennessä!

Kustannustuki

 

Valtiokonttori on avannut kustannustuen kuudennen kierroksen haun 26.4.2022. Kokosimme keskeiset seikat tuen myöntämisperusteisiin ja hakuprosessiin liittyen oheen. Voimme tarvittaessa hoitaa helposti myös koko prosessin puolestasi.

 

Kustannustuki –mikä se on?

Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut koronapandemian vuoksi yli 25 prosenttia vertailukaudesta ja joilla on sen vuoksi vaikeuksia selvitä joustamattomista kustannuksista ja palkkakuluista. Hallituksen linjauksen mukaan tuen tarve ja määrä arvioidaan koronaepidemian aiheuttaman liikevaihdon äkillisen menetyksen perusteella. Tuella pyritään tukemaan yritysten selviämistä koronapandemian yli.

Tuki kohdistuu kuluihin, jotka ovat syntyneet 1.12.2021-28.2.2022

Kustannustuen maksaminen perustuu lakiin yritysten määräaikaisesta kustannustuesta.

 

Kenelle tuki sopii?

Kustannustuen kuudes kierros on tarkoitettu erityisesti matkailu- ja ravintola-alan sekä tapahtuma-alan yrityksille, jotka ovat kärsineet sulkutoimia lievemmistä koronavirukseen liittyvistä rajoitustoimista. Kustannustukea voi kuitenkin hakea myös sellainen muiden toimialojen yritys, jonka toimintaan tai merkittävään osaan asiakaskunnasta on kohdistunut rajoituksia.

Hakukierros olisi tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi koronapandemian vuoksi tukikaudella 1.12.2021-28.2.2022 verrattuna samaan ajanjaksoon 2019-2020.

Yritys voi hakea kustannustukea, jos

  • yrityksen oma liikevaihto on alentunut yli 25 % vertailuajankohtaan nähden
  • yritykselle on kertynyt vähintään 2000 euroa tuen kriteerien mukaisia kustannuksia tukikaudelta
  • yrityksellä on y-tunnus

 

Paljonko tukea voi saada?

Lain mukaan kustannustuen maksettava määrä on 2 000 – 1 000 000 euroa.

Mikäli yrityksen tukikauden (1.12.2021-28.2.2022) kulujen yhteenlaskettu määrä on vähintään 2000 euroa, voidaan tukea myöntää, vaikka tukisumma laskennallisesti jäisikin alle 2000 euron.

Tuen enimmäismäärä on nostettu miljoonaan euroon, mikä vastaa erityisesti isojen yritysten tarpeisiin. Ensimmäisillä hakukierroksilla yläraja on ollut 500 000 euroa.

Jo myönnetyt tuet huomioidaan kustannustuen määrässä siten, että samojen Euroopan komission tilapäisten valtiontukisääntöjen mukaan myönnetyt tuet yhteenlaskettuina eivät ylitä 1,8 miljoonaan euroa.

Lisätietoja: https://www.valtiokonttori.fi/palvelut/korvaus-ja-vahinkopalvelut/yritysten-kustannustuki/

 

Olemme tarvittaessa apunasi hakuprosessissa

Voit hakea korvausta sähköisessä asiointipalvelussa tai voimme hoitaa hakemisen tarvittaessa puolestasi helposti ja nopeasti. Olemme hoitaneet jo useiden asiakkaidemme hakuprosessin ja saaneet heille tuntuvia hyötyjä.  Ole yhteydessä cfo.myynti@administer.fi  ja hoidamme hakuprosessin puolestasi kokeneen CFO -tiimimme toimesta.