Administer Ajankohtaista Uutinen Laskiko liikevaihtosi koronasta johtuen – kustannustuen kolmas kierros on avattu!

Laskiko liikevaihtosi koronasta johtuen – kustannustuen kolmas kierros on avattu!

Laskiko liikevaihtosi koronasta johtuen – kustannustuen kolmas kierros on avattu!

Tukea yrityksille Koronan aikana

 

Laskiko liikevaihtosi koronasta johtuen – hae kustannustuke 23.6. mennessä!

Valtiokonttori on avannut avaa kustannustuen kolmannen kierroksen haun 27.4.2021. Kokosimme keskeiset seikat tuen myöntämisperusteisiin ja hakuprosessiin liittyen.

Kustannustuki –mikä se on?

Yritysten määräaikainen kustannustuki on suunnattu niille yrityksille, jotka ovat kärsineet merkittävästi koronapandemian vaikutuksista. Yritysten määräaikainen kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

Kenelle tuki sopii?

Kustannustuen kolmas hakukierros olisi tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi koronapandemian vuoksi tukikaudella 1.11.2020–28.2.2021.

Yritys voi hakea kustannustukea, jos

  • yrityksen oma liikevaihto on alentunut yli 30 % vertailuajankohtaan nähden
  • yritykselle on kertynyt vähintään 2000 euroa tuen kriteerien mukaisia kustannuksia tukikaudelta
  • yrityksellä on y-tunnus

Kustannustuen kolmannella kierroksella tukeen on tehty muutoksia, joilla tukea voidaan myöntää entistä joustavammin erityisesti yksinyrittäjille ja pienyrityksille. Yksinyrittäjät ja pienyritykset ovat aiemminkin voineet hakea kustannustukea, mutta edellisillä hakukierroksilla on havaittu, että pienimpien yritysten kustannustukihakemuksista on hylätty suuri osa. Pääsyy tukihakemuksen hylkäykselle on ollut tuen jääminen alle 2000 euron alarajan.

Paljonko tukea voi saada?

Lain mukaan kustannustuen maksettava määrä on 2 000 – 1 000 000 euroa.

Mikäli yrityksen tukikauden (1.11.2020-28.2.2021) kulujen yhteenlaskettu määrä on vähintään 2000 euroa, voidaan tukea myöntää, vaikka tukisumma laskennallisesti jäisikin alle 2000 euron.

Tuen enimmäismäärä on nostettu miljoonaan euroon, mikä vastaa erityisesti isojen yritysten tarpeisiin. Aiemmilla hakukierroksilla yläraja on ollut 500 000 euroa.

Jo myönnetyt tuet huomioidaan kustannustuen määrässä siten, että samojen Euroopan komission tilapäisten valtiontukisääntöjen mukaan myönnetyt tuet yhteenlaskettuina eivät ylitä 1,8 miljoonaan euroa.

Hae tukea hyvissä ajoin ennen hakuajan loppumista

Voit hakea tukea sähköisessä asiointipalvelussa tai voimme hoitaa kustannustuen hakemisen tarvittaessa yrityksenne puolesta helposti ja nopeasti. Jätä meille yhteystietosi alla olevan painikkeen kautta ja hoidamme hakuprosessin puolestasi kokeneen CFO -tiimimme toimesta.

TILAA TÄSTÄ

Lisätietoja : https://www.valtiokonttori.fi/palvelut/korvaus-ja-vahinkopalvelut/yritysten-kustannustuki/